• 30.06.08, 11:44
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Võitlus Budweiseri pärast läheb tuliseks

Budweiseri õlut pruuliv Ameerika õllehiid Anheuser-Busch lükkas tagasi maailma suurima õlletootja, Belgia konkurent Inbevi miljardipakkumise.
Nüüd kavatsevad belglased Anheuserisse suruda endale sobiva juhatuse, et ookeanitagusele tootjale siiski küüned taha saada, kirjutas di.se.
Inbev pakkus Anheuser-Buschi eest 46,3 miljardit dollarit (u 460 miljardit krooni). Anheuseri juhatus aga peab pakkumist liiga kitsiks, olles aga endiselt uuteks pakkumisteks valmis.
„Pakutud hind ei peegelda Anheuser-Buschi globaalselt tugevate kaubamärkide, Bud Lighti ja Budweiseri väärtust,“ ütles Anheuser-Buschi juht Patrick Stokes Wall Street Journalile. Bud Light ja Budweiser on kaks maailma enim müüdud õllemarki.
Belglased on sellisest vastusest marus, olles juba pöördunud kohtusse, et saada luba esitada pakkumine otse aktsionäridele. Inbev tahab kokku panna ülevõtmismeelse juhatuse ja selle siis Anheuseri aktsionäride koosolekul ettevõttesse suruda.
Inbev tahab Anheuseri ostuga ennekõike saada kontrolli poole USA turu üle, mis praegu konkurendi käes on. Lisaks on belglased huvitatud ameerika kasvavast tegevusest Hiinas.
Inbev on maailma suurim õlletootja, kelle kaubamärkide hulka kuuluvad muu hulgas Stella Artois ja Becks.

Seotud lood

Uudised
  • 11.07.08, 18:50
Tehing maailma õlleturu uue liidri sünniks on lähedal
USA õlletootja Anheuser-Busch peab erinevalt varem avaldatud eitavast seisukohast nüüd aktiivselt läbirääkimisi ettevõtte müügiks Belgia päritolu InBev'ile, tehingu teostumisel sünniks maailma suurim pruulikoda.
Uudised
  • 12.06.08, 13:12
Belgia õllehiid tahab osta Budweiseri tootjat
Ajal mil ka Saku õlletehas on haaratud maailma õlleturul rulluvasse konsolideerimislainesse, on Belgia InBev teinud soovimatu ülevõtupakkumise USA õllehiiule Anheuser-Busch, mille tuntuimaid õllemarke on Budweiser.
  • ST
Sisuturundus
  • 22.10.24, 18:50
Hääbuvas külakeses tegutsev pereettevõte kihutab raskuste kiuste edurindel
Soomes asuvas Sievi jalatsitehases toodetakse iga päev umbes 5500 paari jalanõusid. Äritegevus toimib hästi, kuid ülemaailmse konkurentsiga silmitsi seistes peab pidevalt olema valmis uuendusteks. Mis on see, mis aitab kindlustada tootmise tuleviku?

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele