Kallim kütus – kallim pilet

Kütuse hinnatõus tõotab peagi kaasa tuua
bussipiletite 15–20% kallinemise, kuid tähendab ka üleüldise hinnaralli algust,
sest ükski kaup ei jõua poodi diislikütusega töötavate veoaautode abita.

"Ega muud teed polegi, kui bussipileti hind peab kütuse kallinemise kompenseerima," tunnistab Taisto Liinide juhataja Taisto Kängsepp, et piletihinnatõusust pole pääsu, mootorikütus on tema väitel bussifirma kõige suurema osakaaluga kuluartikkel, kirjutas SL Õhtuleht.

Taisto Liinide hinnangul peaks pilet niinimetatud kommerts- ehk riigi toetuseta bussiliinidel kallinema 15–20%.

Avalikel liinidel ei kerki piletihind veel niipea, sest neid hindu kontrollib maavalitsus, ütleb aga Go Busi tegevjuht Rene Alpius: "Kuna meile on kehtestatud piirhind, ei saa me omavoliliselt midagi teha."

Diislikütuse pidev kallinemine puudutab ka kõiki transpordifirmasid ehk lõppkokkuvõttes lausa kõiki elualasid, sest veoautod sõidavad ainult diislikütusega, nendib rahvusvahelise veondusfirma Balt Link juhataja Eve Suursoo. "Võrreldes viimase aastaga on diislihind kerkinud 100%. Kuna kütus moodustab 40% meie kuludest, tähendab see palju," ütleb Suursoo.

Osale arutelus

  • Mariliis Pinn

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara