Autor: Mariliis Pinn • 29. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõnajalad ei tohi Natura alale tuulegeneraatorit paigaldada

Saaremaa keskkonnateenistus ei kiida heaks perekond Sõnajalgade plaani püstitada Salme valda Natura 2000 alale tuulegeneraator.

Saaremaa keskkonnateenistus leiab, et tuulegeneraatori püstitamine Tiirimetsa külas Taraja maaüksusele ei ole võimalik, kuna see kahjustab eeldatavalt oluliselt Natura 2000 ala kaitse eesmärke, ala terviklikkust ning kaitstavate elupaigatüüpide ja liikide soodsat seisundit, Oma Saar.

Perekond Sõnajalad soovivad Taraja maaüksusele püstitada kuni 2,5- megavatise võimsusega tuulegeneraatori. Taraja maaüksus kuulub Natura 2000 Kaugatoma-Lõu loodusala ja Lõu lahe linnuala koosseisu ning asub lisaks ehituskeelualal.

Praegu kuulub perekond Sõnajalgadele kuus töötavat elektrituulikut Üüdibe külas. Paar aastat tagasi algatas Sõnajalgadele kuuluv ettevõte Tiirimetsa külas Silla maaüksusel detailplaneeringu viie 0,5-megavatise võimsusega tuuliku püstitamiseks, kuid plaan nurjus kohalike elanike vastuseisu tõttu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077