Sõnajalad ei tohi Natura alale tuulegeneraatorit paigaldada

Saaremaa keskkonnateenistus ei kiida heaks
perekond Sõnajalgade plaani püstitada Salme valda Natura 2000 alale
tuulegeneraator.

Saaremaa keskkonnateenistus leiab, et tuulegeneraatori püstitamine Tiirimetsa külas Taraja maaüksusele ei ole võimalik, kuna see kahjustab eeldatavalt oluliselt Natura 2000 ala kaitse eesmärke, ala terviklikkust ning kaitstavate elupaigatüüpide ja liikide soodsat seisundit, Oma Saar.

Perekond Sõnajalad soovivad Taraja maaüksusele püstitada kuni 2,5- megavatise võimsusega tuulegeneraatori. Taraja maaüksus kuulub Natura 2000 Kaugatoma-Lõu loodusala ja Lõu lahe linnuala koosseisu ning asub lisaks ehituskeelualal.

Praegu kuulub perekond Sõnajalgadele kuus töötavat elektrituulikut Üüdibe külas. Paar aastat tagasi algatas Sõnajalgadele kuuluv ettevõte Tiirimetsa külas Silla maaüksusel detailplaneeringu viie 0,5-megavatise võimsusega tuuliku püstitamiseks, kuid plaan nurjus kohalike elanike vastuseisu tõttu.

Osale arutelus

  • Mariliis Pinn

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara