Autor: Kadrin Karner • 7. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõnajalgade tuuleäri võttis suuna mandrile

Vennad Oleg ja Andres Sõnajalg kavatsevad Saaremaal tuulegeneraatorite püstitamise projekti lõpetada ning keskenduda tuulikute rajamisele mandril.

“Kuna Saaremaale praeguste võimaluste juures enam juurde ehitada pole võimalik, oleme suunanud pilgu mandrile,” rääkis Oleg Sõnajalg. Nii on OÜ-l Estwind Energy näiteks koostöös välisinvestoriga kavas rajada Pärnumaale Saugasse kuni 50 tuulegeneraatoriga tuulepark, kirjutas Meie Maa. 

Need pole aga sõnajalgade ainsad projektid mandril, kuid teistest ei tahtnud Oleg Sõnajalg praegu veel rääkida. Siiski pole Sõnajalad Saaremaaga veel päris lõpetanud, sest Salme tuulepark peaks saama ühe tuuliku juurde ning tuulegeneraatorid peaks tulema ka Muhusse Võikülla ja Nasvale, mille projektid on algatatud tegelikult juba 2004. aastal.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077