28. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB müüs rekordaastal 1,7 miljardi krooni eest

ABB AS teatas, et nende 2007. aasta auditeerimata müügitulu oli rekordiliselt 1,7 miljardit krooni, mida on 24% rohkem kui aasta varem. Ekspordimaht kasvas 46%.

See on Eestis tegutsetud 15 aasta suurim müügitulu, selgitas ABB pressiteates. Müügitulu kasvas mullu tunamullusega võrreldes pea kõikides tegevusvaldkondades. Tugeva kasvu taga oli suur ülemaailmne ja püsiv kohalik nõudlus ABB toodete ning tehnoloogiate järele.

„Saavutasime Eestis head majandustulemused,” kommenteeris ABB Balti riikide juht Bo Henriksson pressiteate vahendusel. „Nõudlus meie toodete ja teenuste vastu püsis endiselt kõrge. Startisime 2008. aastasse tugevalt positsioonilt.”

ABB-le esitatud tellimuste arv kasvas eelmisel aastal 40%, ulatudes 1,95 miljardi kroonini. Müügitulust moodustas tootmine 69%, mida on 19% enam kui aasta varem. Olulise panuse andis ligikaudu poole võrra kasvanud eksport, mis tõi müügitulust 65%. Tootmises oli ekspordi osakaal 88%.

„Tootmise osakaalu kasvule aitas kaasa globaalse nõudluse suurenemine, mille tõttu suurendasime tootmismahte kõigis tehastes, laiendasime tootmispinda Jüri tööstuselektroonika tehases, alustasime tootmist Maardu komplektalajaamade tehases ning lõime ligi 300 uut töökohta,“ märkis Henriksson.

2007. aasta lõpu seisuga töötas ABBs 1013 inimest ehk 38% enam inimesi kui 2006. aastal. Kogu ABB kontsern annab tööd 110 000 inimesele enam kui sajas riigis.

Ülemaailmne energeetika- ja automaatikahiid ABB tegutseb Eestis alates 1992. aastast. ABB toodab Eestis tuulegeneraatoreid ja elektrikilpe, ülekandevõrke, viib ellu jaotusalajaamade projektide ning hooldab tööstuskliente.

Lisaks peakontorile on ABB-l Eestis madalpingesüsteemide tehas Keilas, elektrimasinate ja sagedusmuundurite tehased Jüris, komplektalajaamade tehas Maardus ning korrashoiukeskused mitmel pool Eestis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077