ABB müüs rekordaastal 1,7 miljardi krooni eest

ABB AS teatas, et nende 2007. aasta
auditeerimata müügitulu oli rekordiliselt 1,7 miljardit krooni, mida on 24%
rohkem kui aasta varem. Ekspordimaht kasvas 46%.

See on Eestis tegutsetud 15 aasta suurim müügitulu, selgitas ABB pressiteates. Müügitulu kasvas mullu tunamullusega võrreldes pea kõikides tegevusvaldkondades. Tugeva kasvu taga oli suur ülemaailmne ja püsiv kohalik nõudlus ABB toodete ning tehnoloogiate järele.

„Saavutasime Eestis head majandustulemused,” kommenteeris ABB Balti riikide juht Bo Henriksson pressiteate vahendusel. „Nõudlus meie toodete ja teenuste vastu püsis endiselt kõrge. Startisime 2008. aastasse tugevalt positsioonilt.”

ABB-le esitatud tellimuste arv kasvas eelmisel aastal 40%, ulatudes 1,95 miljardi kroonini. Müügitulust moodustas tootmine 69%, mida on 19% enam kui aasta varem. Olulise panuse andis ligikaudu poole võrra kasvanud eksport, mis tõi müügitulust 65%. Tootmises oli ekspordi osakaal 88%.

„Tootmise osakaalu kasvule aitas kaasa globaalse nõudluse suurenemine, mille tõttu suurendasime tootmismahte kõigis tehastes, laiendasime tootmispinda Jüri tööstuselektroonika tehases, alustasime tootmist Maardu komplektalajaamade tehases ning lõime ligi 300 uut töökohta,“ märkis Henriksson.

2007. aasta lõpu seisuga töötas ABBs 1013 inimest ehk 38% enam inimesi kui 2006. aastal. Kogu ABB kontsern annab tööd 110 000 inimesele enam kui sajas riigis.

Ülemaailmne energeetika- ja automaatikahiid ABB tegutseb Eestis alates 1992. aastast. ABB toodab Eestis tuulegeneraatoreid ja elektrikilpe, ülekandevõrke, viib ellu jaotusalajaamade projektide ning hooldab tööstuskliente.

Lisaks peakontorile on ABB-l Eestis madalpingesüsteemide tehas Keilas, elektrimasinate ja sagedusmuundurite tehased Jüris, komplektalajaamade tehas Maardus ning korrashoiukeskused mitmel pool Eestis.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara