Autor: Mariliis Pinn • 28. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts: majandusministeeriumi keldris ei ole tuumajaama

Majandus-ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts palus ajakirjandusel tuumajaama paanika külvamine lõpetada ja kinnitas, et majandusministeeriumi keldris ei ole tuumajaama.

„Kinnitan, et majandusministeeriumi keldris ei ole tuumajaama,“ kommenteeris Parts aripaev.ee-le taas pead tõstvaid tuumajaama ehitamise plaane.

„See on roheliste greenpeace'lik ajupesu,“ lisas ta ja kutsus ajakirjandust kuulama riigikogus roheliste poolt talle esitatud vastavat arupärimist, millele ta vastab märtsis.

Samas ei välistanud minister, et kunagi tuumajaam Eestisse tuleb. „Täna ei saa seda välistada, öelda ei või jah. Võimalust tuleb kaaluda, see peab omama majanduslikku mõttekust, olema keskkonnasäästlik, konkurentsivõimet tõstev ja laiapõhjaline otsus. Kuritegelik oleks seda võimalust mitte analüüsida ja mõelda,“ lisas ta.

Samas lisas ta, et praegu tegeldakse alles energeetikarengukavaga aastani 2018, milles tuleb paika panna üldplaan ning üldine otsus. Sealt järgmise sammuni on vähemalt kaks aasta. „Tuumajaama rajamise otsuse vastu võtmisest läheb tuumreatori ehitamiseni minimaalselt 15 aastat riigis, kus ei ole varasemaid kogemusi, teadmisi jne,“ seletas ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077