Lootsmann: tuumajaama ei peaks ehitama Tallinna külje alla

Harju maavanema Värner Lootsmanni sõnul on
tuumajaama rajamise küsimus Eestis arutlust vääriv teema, kuid tema sõnul ei
peaks seda Tallinna külje alla ehitama.

Harju maavanema Värner Lootsmanni sõnul on küsimus, kas Eestisse tuumajaam rajada, arutlust vääriv teema ja kuigi Harjumaal on kohti kuhu tuumajaam rajada, ei tohiks sündmuste arengust ette kiirustada.

Maavanema sõnul kui üks asi nagu tuumajaama projekt leedukatega venima jääb, siis asjast ei pruugi asja saada. „Me ei saa ainult teistele loota. Ka ei saa loota lõputult põlevkivienergiale ja tuulikutule, kuigi tuule energia kasutamine on väga kasulik,“ ütles Lootsmann.

Kuhu tuumajaam ehitada, on Lootsmanni sõnul teine küsimus. „Kas ehitada see Harjumaale või Virumaale või mujale? Isegi kui tuumjaam Harjumaale tuleks, ei peaks seda kohe Tallinna külje alla ehitama,“ laitis Lootsmann maha mõtte, et tuumareaktor võiks asuda varem välja pakutud Maardus või Paldiskis.

„Küllap on ka teisi kohti, ka Harjumaal, kuhu seda ehitada. Näiteks Vasalemma, kust vanglad kaovad, kui Tallinna vangla valmis saab. Või siis Nõukogude Liidu endised sõjaväebaasid, mis ei ole siiani kasutust leitud. Samuti näiteks Suurpea sõjaväelinnak Pärispea poolsaarel,“ pakkus Lootsmann võimalikke kohti välja.

Maavanema sõnul ei tasu sündmustest ette rutata. „Ootame valitsuse otsused ära, küllap siis jõuab konkreetse koha üle arutada,“ sõnas Lootsmann.

Samuti kutsus ta inimesi üles kohe mitte aktsioone korraldama. „Ükskõik, kuhu lõpuks tuumajaam ehitada otsustakse, on pooldajaid ja vastaseid, ei ole ühtegi asja, mille osas kõik inimesed oleksid ühel nõul,“ lisas ta.

„Kui minu arvamus peaks lugema, mis arvatavasti oluline ei ole, siis mina toetan oma tuumajaama ideed,“ lisas Harju maavanem.

Osale arutelus

  • Mariliis Pinn

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara