22. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Liit võib impordile kehtestada heitmemaksu

Euroopa Liit võib sundida importööre heitmekvoote ostma, et kaitsta oma tööstust nende riikide toodangu eest, mis kliima soojenemist põhjustavaid heitmeid ei piira, ütles Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso.

Euroopa peab olema valmis selleks, et "annab ka edaspidi oma energiamahukale tööstusele heitmekvoote tasuta, või tuleb hakata nõudma, et ka importijad nii nagu nende rivaalid Euroopas, heitmekvoote ostaksid," ütles Barroso.

Euroopa Komisjon avalikustab kolmapäeval uute kliima- ja energiaseaduste paketi, mis tähendaks näiteks Saksamaa tööstusele perioodil 2013- 2020 ligi 17 miljardit eurot lisakulu, vahendas Bloomberg.

„Mingit mõtet ei ole sundida Euroopa Liidu firmasid oma heitmeid piirama, kui selle ainus tulemus on, et tootmine ja saastamine kolib neisse riikidesse, kus heitmekogustele pole piirangut,” ütles Barroso Londonis investeerimispangas Lehman Brothers peetud ettekandes.

Maailma arenguriigid kardavad samas, et EL kasutab keskkonnakaitse ettekäänet uue protektsionistliku vahendina lääneriikide tööstuse kaitseks, mille konkurentsivõime on mitmel alal kahanenud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077