• 22.01.08, 12:31
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

ELi kliimakava hind 0,5% SKPst

Euroopa Komisjoni presidendi Jose Manuel Barroso sõnul ei nõua ELi plaanitud abinõud kliima soojenemist põhjustavate heitmete piiramiseks ja taastuvatest allikatest toodetava energia osakaalu tõstmiseks rohkem kui 0,5% ELi SKPst, mille suurus on 12 triljonit eurot.
„Abinõude rakendamine (kliima soojenemise tõkestamiseks) ei ole kuluvaba, kuid ma arvan, et suudame oma kavade maksumuse hoida 0,5% tasemel SKPst,” ütles Barroso. „Tegevusetuse hind on 10 korda kõrgem ning võib ulatuda isegi 20%le SKPst,” ütles Barroso, viidates 2006. a avalikustatud Maailmapanga peaökonomisti Nicholas Sterni kliimaraportile.
EL avalikustab oma uute kliima- ja energiaseaduste eelnõud sel kolmapäeval.

Seotud lood

Uudised
  • 22.01.08, 11:19
Euroopa Liit võib impordile kehtestada heitmemaksu
Euroopa Liit võib sundida importööre heitmekvoote ostma, et kaitsta oma tööstust nende riikide toodangu eest, mis kliima soojenemist põhjustavaid heitmeid ei piira, ütles Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso.
Uudised
  • 22.01.08, 13:33
ELi kliimakava loob uued hiigeltoetused
Briti mõttekoda Europe Economics kritiseerib ELi kava kehtestada taastuvenergia tootmiseks ja heitmete piiramiseks kohustuslikud normid, kuna sisuliselt põlistatakse nii tänased kulukad riigiabimehhanismid erinevatele huvigruppidele.
  • ST
Sisuturundus
  • 09.10.24, 15:36
Better World – RS veebipoe keskkonnasäästlikud valikud
Me kõik tahame anda oma panuse keskkonna heaks, kuid seda pole alati lihtne teha. Ühe suurema elektroonika ja tööriistade edasimüüja, RS’i Better World tootevalik on aga mõeldud just selleks, et oleks kergem teha keskkonnasõbralikke ja usaldusväärseid otsuseid, mis on paremad inimestele, planeedile ja teie ettevõttele.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele