10. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Börsikommentaar: USAs siksakitasid börsiindeksid tulemuste avaldamise hooaega

USAs toimus eile suure päevasisese kõikumisega börsipäev. Ühtlasi võib lugeda avatuks ka aasta viimase kvartali majandustulemuste avaldamise hooaja.

S P 500 indeks tõusis kümne kuu madalamalt tasemelt 1,4 protsenti, 1409,13 punktini. Dow tööstuskeskmine tõusis 1,2 protsenti, 12 735,31 punktini. Nasdaq tõusis 1,4 protsenti, 2474,55 punktini.

Tõusu vedasid paljupekstud finantssektori aktsiad. Päästerõnga viskas Warren Buffetti juhitud Berkshire Hathaway, kes teatas, et nad võivad investeerida munitsipaalvõlakirjade kindlustusseltsidesse.

„Warrenit on peetud õigustatult või mitte vahest maailma targimaks investoriks,“ kommenteeris Bloombergile Clearbrook Financialsi investeerimisjuht Thomas Sowanick. „Inimesed panid sektorit tähele. Finantssektor vedas rallit.“

Alcoa teatas neljanda kvartali puhaskasumi 76 protsendisest kasvust 632 mld dollarini ehk 75 USA sendini aktsia kohta..

323 mln dollari suurune erakorraline tulu üksuse müügist aitas pehmendada kukkunud alumiiniumi hinna negatiivset efekti. Erakorraliste tulude-kuludeta kukus kasum 36 USA sendini aktsia kohta, sel baasil ootasid analüütikud kasumiks 34 senti. Ettevõtte käive vähenes 5,8 protsenti, 7,39 miljardi dollarini.

Alcoa aktsia hind tõusis 0,8 protsenti, 31,25 dollarini. Järelkauplemisel lisandus hinnale 4,2 protsenti.

Kuigi tulemus ületas analüütikute ootuseid, käidi ikka aktsia kallal. UBSi analüütikud kärpisid aktsia hinnasihti 13 protsendi võrra, 41 dollarini ning soovitavad aktsiat osta. Nad kommenteerisid, et neljas kvartal oli oodatult nõrk. Merrill Lynchi kolleegid alandasid aktsia hinnasihi 45 dollarilt 39 dollarini.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077