13. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palgipõud tulekul

Eesti suurimate saetööstuste hulka kuuluv Stora Enso Balti ning Võrumaa saetööstus AS Toftan ennustavad olukorra pingestumist palgiturul, vahendas Virumaa Teataja.

Stora Enso Balti puiduvarumisüksuse Wood Supply Baltic juht Rait Hiiepuu ütles, et palgiladude seis tööstuses on praegu piisav, kuid varud vähenevad. “Languses on ka saematerjalide hinnad, eriti kuuse saematerjal,” lisas Hiiepuu.

ASi Toftan tegevdirektor Martin Arula märkis, et üldist põuda veel pole, kuid raudteed mööda ei tule palke juba mitmeid kuid ning vedu laevadega osutus liiga kalliks.

“On tunnetatav mõningane raieintensiivsuse tõus Eestis, mis aga kindlasti ei korva ärajäänud Vene importi. Vihmane sügis võib veelgi raskendada ümarpuidu kättesaadavust, selles valguses peame olema valmis halvimaks lähema kuu-kahe jooksul,” rääkis Arula.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077