13. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valgevene suunas metalli Eesti asemel Venemaale

Käesoleval aastal on Eesti ettevõtjatel tekkinud suuri probleeme Valgevene metallkonstruktsioonidega, mille import on pidurdunud.

Elme Metall OÜ juhatuse liige Igor Berman kinnitas, et nemad ei too armatuuri enam Valgevenest. Põhjus ei ole üldse mitte poliitikas, vaid selles, et Valgevenele on hoopis kasulikum müüa konstruktsioone Venemaale, kirjutas venekeelne nädalaleht Delovoe Vedomosti.

Berman rääkis, et Valgevene toodete asemel tuuakse nüüd vajalikud konstruktsioonid sisse Türgist, kus on 30 metallkonstruktsioone tootvat tehast. Neist kolm nendest teevad alates veebruarist koostööd Elme Metall OÜga.

OÜ Levadia kommertsdirektor Igor Sverdlov on samal arvamusel: "Sissetoomisega Valgevenest on pidevalt probleeme, sest nende siseturul on just nende toodete vastu väga suur nõudlus." Tema sõnul ei osta OÜ Levadia armatuuri Türgist, sest kvaliteet on väga madal.

Igor Berman aga kinnitab, et Türgi kvaliteet on kooskõlas ELi normidega ja et väljastpoolt ELi on võimatu Eestisse sisse tuua ebakvaliteetseid tooteid.

Praegu imporditakse 40-45% metalltoodetest Eestisse Euroopast, 40% SRÜ riikidest ja 15% Aasiast.

Berman usub, et tulevikus nõudlus sellel turul langeb. "See on seotud kinnisvaraturu korrigeerimisega ja ehitussektori jahenemisega," rääkis ta.

Autor: dv.ee, Oksana Kabrits

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077