Autor: Mariliis Pinn • 6. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kruuda: hambad kukkusid välja? Ei kukkunud

Suurettevõtja ja Kalevi kommivabriku omanik Oliver Kruuda ütles aripaev.ee-le, et uudis toidulisanditest maiustustes, mis võivad lapsed muuta pööraseks, on sama naeruväärsed kui väide, et Coca-Cola pärast hambad välja kukuvad.

"Neid lisandeid on sada aastat kasutatud ja siiani ei ole nad kedagi pöörasemaks muutnud," märkis Kruuda.

"Räägitakse, et hamburger teeb paksuks, Coca-Colat juues kukuvad hambad suust välja jne. Eile cocat jõid? Hambad kukkusid välja? Ei kukkunud," võttis mees kaine talupoja mõistusega kokku.

"Need asjad on ohtlikud, kui neid äärmuslikus koguses tarbida, kuid üksi tootja ei looda, et lapsed söövad päevas kilo kommi," lisas ta. Tema hinnangul söövad eestlased 8-10 kilo kommi aastas, mis tähendab, et päevas süüakse umbes 30 grammi magusat. "Need värvainete ja naatriumbensoaati kogused on nii väikesed, et ei vääri mainimist," lisas ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077