Autor: Mariliis Pinn • 6. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Noop: hoopis suhkur maiustustes annab energiat

ASi A. Le Coq juhataja Tarmo Noop kahtleb sügavalt uuringutes toiduainete toimimise kohta. Tema sõnul on limonaadi joovate laste aktiivsuse põhjus suhkur.

"Toidulisandeid ja säilitusaineid on põhjalikult uuritud. Euroopa Liidus kehtivad neile väga karmid nõuded ja neid kasutatakse igal pool," selgitas ta.

Limonaad teeb Noobi sõnul lapsed kindlasti aktiivsemaks. "Limonaadis on 40 kcal 100 ml kohta ja kõik see energia teeb lapsed aktiivsemaks, sest see energia hulk peab ju kuhugi minema," selgitas ta.

"Ma ei näe, et Eesti oleks täis hüperaktiivseid lapsi. Mul on endal kaks last, kes joovad limonaadi, nemad ja ka nende klassikaaslased on täiesti normaalsed lapsed," pidas Noop Suurbritannia teadlaste uuringut naeruväärseks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077