ASi A. Le Coq juhataja Tarmo Noop kahtleb
sügavalt uuringutes toiduainete toimimise kohta. Tema sõnul on limonaadi joovate
laste aktiivsuse põhjus suhkur.
"Toidulisandeid ja säilitusaineid on põhjalikult uuritud. Euroopa Liidus kehtivad neile väga karmid nõuded ja neid kasutatakse igal pool," selgitas ta.
Limonaad teeb Noobi sõnul lapsed kindlasti aktiivsemaks. "Limonaadis on 40 kcal 100 ml kohta ja kõik see energia teeb lapsed aktiivsemaks, sest see energia hulk peab ju kuhugi minema," selgitas ta.
"Ma ei näe, et Eesti oleks täis hüperaktiivseid lapsi. Mul on endal kaks last, kes joovad limonaadi, nemad ja ka nende klassikaaslased on täiesti normaalsed lapsed," pidas Noop Suurbritannia teadlaste uuringut naeruväärseks.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Seotud lood
Suurettevõtja ja Kalevi kommivabriku omanik
Oliver Kruuda ütles aripaev.ee-le, et uudis toidulisanditest maiustustes, mis
võivad lapsed muuta pööraseks, on sama naeruväärsed kui väide, et Coca-Cola
pärast hambad välja kukuvad.
Steelhouse Group Estonia OÜ ja
1UP Technology OÜ viisid koostöös Estoveri piimatööstusega ellu uue riivjuustu ja juustukuubiku transpordiliini projekti. Eesmärk oli luua uuenduslik, retseptipõhiselt konfigureeritav ja automatiseeritud tootmisliin, kus toimuks automaatne maitseainete ja muude lisandite doseerimine, samuti ka liinide automaatne pesemine. Lahendus pidi olema lihtsalt hallatav ja suuteline vajadusel korrigeerima inimlike vigade tõttu tekkinud sisendvigu – tänu nutikale juhtloogikale ja paindlikule automatiseerimissüsteemile.