Autor: Mariliis Pinn • 31. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kodumajatehase omanikud liigutasid aktsiaid

Eile liikusid väärtpaberiregistri andmetel AS Kodumajatehas 88 000 aktsiast 61 205. Kodumajatehase ASi tegevjuhi Lembit Lumpi sõnul on tegemist firma restruktureerimisega.

"Kodumajatehas on kasvanud suureks kontserniks, meil on majatehas, me arendame kinnisvara ja projekteerime," lisas ta.

Lumpi sõnul loodi holding ettevõte Kodumaja OÜ, mis muudetakse varsti Asiks, millele kuuluvad Kodumajatehas AS, Kodumaja projekteerimine OÜ, Kodumaja kinnisvaraarendus OÜ ja OÜ KM Element, millele kuulub Tartu suurim tehas, kus on 23 000 ruutmeetrit pinda ja on 1,7 korda suurem kui Kodumajatehas praegune majatehas. "Kodumajatehase aktsiate liikumine oli Kodumaja OÜ mitterahaline sissemakse, täna liiguvad ülejäänud aktsiad uude holding firmasse," lisas ta.

Ettevõtte restruktureerimine oli Lumpi sõnul ammu juba plaanis ja uuel kujul peaks ettevõte toimima kahe kuu pärast.

Ettevõtte omanikud ei muutu ja osalused jäävad samaks.

Veel kuulub just loodud haldus ettevõttele tütarettevõte Venemaal. "Tegemist on pilootprojektiga Venemaal. Lihtsalt testime toimetamist kohalikul turul, kui projektist asja saab, on tegemist suure äriga, kui mitte, siis see hääbub vaikselt," kergitas Lump saladusloori ettevõtte ambitsioonidelt.

Kodumaja OÜ omanikud on OÜ Bonares, mille omanik on Lembit Lump ja OÜ Finelist, mille omanikud on Mai Kaarepere ja Tõnu Laak.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077