Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 29. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statoil: hinnatõus tuleb lähiajal

Eesti Statoili peadirektor Helle Kirs-Toiger ütles aripaev.ee lugejate küsimustele vastates, et Eesti tarbijat on ees ootamas hindade kallinemine juba lähiajal.

"Sest 1. jaanuarist tõuseb Eesti Vabariigis aktsiisimaks ning mootoribensiin kallineb 1,32 krooni liitri kohta ja diislikütus 1,56 krooni liiter," märkis ta ning lisas, et jääb üle vaid loota, et aktsiisimaksuga samaaegselt sattuvad olema madalamad maailmaturuhinnad. "Kuid kellelgi meist ei õnnestu neid mõjutada. Tavapäraste mootorikütuste tarbijal tasub hinnale mõeldes silmas pidada seda, et nafta kui maavara on piiratud ning fossiilsete kütuste tarbimine saastab looduskeskkonda – mõlemad tähendavad tugevat hinnasurvet tulevikus," kommenteeris Kirs-Toiger.

Ta lisas, et selleks, et prognoosida tulevikku tuleks ilmselt õppida ajaloost. "Vaadates perioodi jaanuar 2006 kuni tänaseni on toodete sisseostuhinnad ja sellest lähtuvalt jaehinnad muutunud märkimisväärselt – esineb nii hinnatõuse kui langusi.

Faktidele toetudes toon mõne näite: Bensiin 95 sisseostuhind oli eelmise aasta augustis – septembris 831 USD/tonn ja liitrihind bensiinijaamades 15,30 EEK, kuid eelmise aasta novembris oli sisseostuhind langenud hinnale ca 500 USD/tonn ning jaehind langenud hinnale 12,25 ehk jaehind langes mõne kuuga ligi 3 krooni maailmaturu hinnast lähtuvalt. Hetkel on bensiin 95 sisseostuhinnad 700 USD/tonn ümbruses ja jaehind 13,75," selgitas ta.

Loe täispikka online-intervjuud!

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077