Statoil: hinnatõus tuleb lähiajal

Eesti Statoili peadirektor Helle
Kirs-Toiger ütles aripaev.ee lugejate küsimustele vastates, et Eesti
tarbijat on ees ootamas hindade kallinemine juba lähiajal.

"Sest 1. jaanuarist tõuseb Eesti Vabariigis aktsiisimaks ning mootoribensiin kallineb 1,32 krooni liitri kohta ja diislikütus 1,56 krooni liiter," märkis ta ning lisas, et jääb üle vaid loota, et aktsiisimaksuga samaaegselt sattuvad olema madalamad maailmaturuhinnad. "Kuid kellelgi meist ei õnnestu neid mõjutada. Tavapäraste mootorikütuste tarbijal tasub hinnale mõeldes silmas pidada seda, et nafta kui maavara on piiratud ning fossiilsete kütuste tarbimine saastab looduskeskkonda – mõlemad tähendavad tugevat hinnasurvet tulevikus," kommenteeris Kirs-Toiger.

Ta lisas, et selleks, et prognoosida tulevikku tuleks ilmselt õppida ajaloost. "Vaadates perioodi jaanuar 2006 kuni tänaseni on toodete sisseostuhinnad ja sellest lähtuvalt jaehinnad muutunud märkimisväärselt – esineb nii hinnatõuse kui langusi.
Faktidele toetudes toon mõne näite: Bensiin 95 sisseostuhind oli eelmise aasta augustis – septembris 831 USD/tonn ja liitrihind bensiinijaamades 15,30 EEK, kuid eelmise aasta novembris oli sisseostuhind langenud hinnale ca 500 USD/tonn ning jaehind langenud hinnale 12,25 ehk jaehind langes mõne kuuga ligi 3 krooni maailmaturu hinnast lähtuvalt. Hetkel on bensiin 95 sisseostuhinnad 700 USD/tonn ümbruses ja jaehind 13,75," selgitas ta.

Loe täispikka online-intervjuud!

Osale arutelus

  • Annika Matson

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara