Statoil: ausale firmale on kartellisüüdistus sama, mis süütule mõrvasüüdistus

Eesti Statoili peadirektor Helle
Kirs-Toiger ütles aripaev.ee lugejate küsimustele vastates, et süüdistus
kartellikokkuleppes on ausale äriettevõttele midagi sarnast nagu süütu inimese
süüdistamine mõrvas.

Küsimusele, miks on Eesti Statoililt peaaegu võimatu majandustulemusi saada ning seetõttu tekivadki kartellikahtlused, vastas Kirs-Toiger, et süüdistus kartellikokkuleppes on ausale äriettevõttele midagi sarnast nagu süütu inimese süüdistamine mõrvas. "Emotsionaalsed kartelliteemalised seisukohavõtud on eksitavad ning kahetsusväärsed. Konkurentsiamet on viimase 5 aasta jooksul korduvalt kontrollinud mootorikütuseturul osalejate äritavasid, sisseostu-, müügi- ja hinnapõhimõtteid ning tegutseb aktiivselt, et tagada aus konkurents. Statoili kontserni põhinõudena kehtib Eesti Statoilile ausa konkurentsi reegel – Statoil konkureerib turgudel teiste ettevõtetega ausalt ja eetiliselt järgides konkurentsi reguleerivaid seadusi ja õigusakte, see põhimõte kehtib nii suhetele konkurentide kui klientide ja tarnijatega," vastas juht.

Ta lisas, et AS Eesti Statoil on börsiettevõtte Statoil ASA 100% tütarettevõte. "Kuna meie emaettevõte aktsiad on noteeritud New York’i ja Oslo börsil, siis kohustume tütarettevõttena lähtuma kontsernile kehtivatest reeglitest. AS Eesti Statoil on kontserni ettevõttena lubatud majandustulemused avaldada vaid peale audiitori järeldusotsuse väljastamist vastava majandusaasta aruande kohta, paraku on jõuab suurettevõtte puhul see aeg kätte tõepoolest alles majandusaastale järgneva aasta juunikuus," märkis ta.

Osale arutelus

  • Annika Matson

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara