Autor: Tiit Elner • 4. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome metsamüüjail on kartellikahtlus

Soome konkurentsiamet on asunud uurima kahtlust metsaomanike suhtes hinnakokkuleppega konkurentsi rikkumises, edastas YLE Uutiset eile.

Kahtlus puudutab toorpuidu müüki aastail 1997-2004.

Sama ajavahemikku puudutab süüdistus ostjate ehk puidufirmade suhtes konkurentsi seadusevastases piiramises. Selle süüdistuse väljailmumisel teatasid puidufirmad kohe, et ka müüja poole tegemisi tuleks uurida. Konkurentsiamet uuris sel suvel metsaomanike organisatsiooni MTK dokumente. Kaua uurimine veel aega võtab, ei ole amet öelnud.

Ostjaid puudutavas konkurentsiasjas nõutakse Stora Ensole ja Metsäliittole kümnete miljonite eurode suuruste trahvide määramist, asi on läinud kohtusse, edastas YLE.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077