Puidutööstus aeglustab kogu tööstuse kasvu

Eesti tööstusettevõtete toodang suurenes
2007. aasta juunis võrreldes eelmise aasta juuniga, kuid vähenes käesoleva aasta
maiga võrreldes, teatas Statistikaamet.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel tootsid Eesti tööstusettevõtted juunis 1% vähem toodangut kui mais. Kui tänavu aasta alguses suurenes toodang tööstuses kokku eelmise aasta sama ajaga võrreldes 8-9%, siis juunis oli tööstustoodangu kasvutempo 5%, sealhulgas töötlevas tööstuses 3%.

Toodangu kasvutempo aeglustumist mõjutab eelkõige juba aasta algusest toormepuuduse tõttu languses olev puidutööstus. Juba kolmandat kuud on languses ka metalltoodete tootmine. Siin on peamine põhjus tootmise stabiliseerumine eelmiste aastate väga kiire kasvuga võrreldes. Endiselt on languses tekstiilitoodete tootmine.

Samal ajal mõjutab toodangu kasvu oluliselt toiduainete toodangu 3% suurenemine. Ehitusturu kasvust tingituna on kiirelt kasvanud ehitusmaterjali ja keemiatoodete tootmine. Kõige rohkem suurenes juunis elektrimasinate ja -aparaatide tootmine. 80% selle haru toodangust eksporditakse.

Tööstustoodang on kasvutrendis olnud alates 2000. aastast.

Elektrienergia tootmine suurenes 2007. aasta juunis eelmise aasta juuniga võrreldes 34%, soojuse tootmine vähenes 10%. Elektrienergia toodangu kasvu mõjutas suurenenud eksport.

Osale arutelus

  • Agnes Ojala

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara