Autor: Agnes Ojala • 31. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puidutööstus aeglustab kogu tööstuse kasvu

Eesti tööstusettevõtete toodang suurenes 2007. aasta juunis võrreldes eelmise aasta juuniga, kuid vähenes käesoleva aasta maiga võrreldes, teatas Statistikaamet.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel tootsid Eesti tööstusettevõtted juunis 1% vähem toodangut kui mais. Kui tänavu aasta alguses suurenes toodang tööstuses kokku eelmise aasta sama ajaga võrreldes 8-9%, siis juunis oli tööstustoodangu kasvutempo 5%, sealhulgas töötlevas tööstuses 3%.

Toodangu kasvutempo aeglustumist mõjutab eelkõige juba aasta algusest toormepuuduse tõttu languses olev puidutööstus. Juba kolmandat kuud on languses ka metalltoodete tootmine. Siin on peamine põhjus tootmise stabiliseerumine eelmiste aastate väga kiire kasvuga võrreldes. Endiselt on languses tekstiilitoodete tootmine.

Samal ajal mõjutab toodangu kasvu oluliselt toiduainete toodangu 3% suurenemine. Ehitusturu kasvust tingituna on kiirelt kasvanud ehitusmaterjali ja keemiatoodete tootmine. Kõige rohkem suurenes juunis elektrimasinate ja -aparaatide tootmine. 80% selle haru toodangust eksporditakse.

Tööstustoodang on kasvutrendis olnud alates 2000. aastast.

Elektrienergia tootmine suurenes 2007. aasta juunis eelmise aasta juuniga võrreldes 34%, soojuse tootmine vähenes 10%. Elektrienergia toodangu kasvu mõjutas suurenenud eksport.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077