18. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Paet: Vene-Saksa gaasijuhtme rajamisel tuleb hinnata kõiki keskkonnariske

Eesti, Läti ja Leedu välisministrid on seisukohal, et enne otsuste tegemist Vene-Saksa gaasijuhtme ehitamiseks on vaja eelnevalt põhjalikult hinnata kõiki keskkonnamõjusid ja kaaluda võimalikke alternatiive.

Täna kohtus välisminister Urmas Paet Siguldas Läti välisministri Artis Pabriksi ja Leedu kolleegi Petras Vaitiekunasega.

Balti riikide välisministrid rääkisid kolmepoolsel kohtumisel peamiselt energiapoliitikast, sealhulgas Balti riikide energiaühendustest, Vene-Saksa gaasijuhtmest ning ka tuumajaama rajamisest Leetu.

Eesti, Läti ja Leedu välisministrid olid arvamusel, et enne otsuste tegemist Vene-Saksa gaasijuhtme ehitamiseks on vaja eelnevalt põhjalikult hinnata kõiki keskkonnamõjusid ja kaaluda võimalikke alternatiive. Eesti välisminister Urmas Paet juhtis tähelepanu sellele, et hetkel esitatud ajakava raames on keskkonnamõjude hindamist võimatu vajaliku põhjalikkusega läbi viia. "Läänemere keskkond on eriti tundlik mereala," toonitas Paet. "Planeeritava gaasijuhtme rajamisel tuleb seda kindlasti arvesse võtta," lisas ta.

Uuest Leedu tuumajaamast rääkides toetasid kolme riigi välisministrid Poola osalust projektis. "Näeme Poola osaluses olulist lisaväärtust, mis aitab kaasa Leedu-Poola elektriühenduse rajamisele," ütles välisminister Paet. Eesti välisminister lisas, et Leedu-Poola elektriühendus peab toimima avatud juurdepääsu põhimõttel.

Välisminister Urmas Paet viibis Siguldas seoses Balti Assamblee ja Balti Ministrite Nõukogu ühiskonverentsil osalemisega.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077