Autor: Agnes Ojala • 19. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinema kasvatas aastaga kasumit kaks ja pool korda

Eesti juhtiva tõstuksetootja OÜ Kinema käive oli 2006. aastal 70,1 miljonit krooni ja kasum 6,4 miljonit krooni, kasvades aastaga vastavalt 48% ja 146%.

Kinema tegevjuhi Andrus Allikoja sõnul oli firma 2006. aasta olulisemateks arenguteks filiaali asutamine Lätis ja aktiivse müügitegevuse alustamine Soomes, teatas ettevõte.

"Lätis tegelesime eelmisel aastal põhiliselt filiaali sisseseadmisega ning sellest aastast oleme juba aktiivse müügitegevuse käima saanud. Soome turul on meil nüüdsest kindel partner, kes stabiilselt areneb ja kasvab ning kindlasti Kinema 2007. aasta tulemustele tugeva panuse annab," kommenteeris Allikoja.

Põhiosa ettevõtte toodangust läks 2006. aastal siseturule. Suurimad ekspordipartnerid olid Läti, Venemaa, Rootsi ja Norra.

2007. aastaks prognoosib Kinema käibe kasvu 114 miljoni kroonini, kasumit eeldatakse teenida 14,4 miljonit krooni.

Kinema OÜ on Eesti kapitalil põhinev tõstuksetootja. Lisaks tegeleb firma läbi esindusõiguse erinevate laadimissüsteemide, tõkkepuude ja aiaväravate ajamite, kiirrulluste ja käärtõstukite vahendusega. Firmal on müügiesindused Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Rakveres ning Riias. Firma pakub tööd ligi 50 inimesele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077