ABB käive ületas esmakordselt miljardi krooni piiri

ABB AS-i 2006. aasta käive oli 1,4
miljardit krooni, millega ettevõte ületas Eestis esmakordselt miljardi krooni
piiri. Aasta varem oli käive 990 miljonit krooni, teatas firma.

ABB Baltikumi juhi Bo Henrikssoni sõnul mõjutas käibe kasvu eelkõige soodne majanduskliima. "Ülemaailmne majandusareng ja suurenenud nõudlus tööstustoodete järele mõjutasid ABB majandustulemusi soodsalt, sest suur osa meie toodangust läheb ekspordiks," märkis Henriksson.

2006. aasta kogukäibest moodustas 58% tootmine. Enim kasvas tuulegeneraatorite ning tööstuselektroonika tootmine, oluliselt mõjutas käivet ka ABB seni suurim projekt Balti riikides - Estlinki merekaabli müük ning paigaldus. "Eelmine aasta oli meie jaoks kaugema tuleviku suhtes otsustav, sest täitsime edukalt mitu ambitsioonikat eesmärki," sõnas Henriksson.

"Maailmamajanduse kasvutempo on tõstnud nõudlust tuulegeneraatorite vastu ning täna valmib ABB Jüri tehases umbes kolmandik maailmaturul müüdavatest tuulegeneraatoritest. Samuti on näidanud kasvutempot tööstuselektroonika valdkond. Kas vava nõudluse rahuldamine on tekitanud vajaduse uute investeeringute järele," ütles Henriksson.

Ligikaudu 90% ABB Eestis toodetavast toodangust läheb ekspordiks. Lisaks Põhjamaadele on olulised eksporditurud USA, Kanada ja Saksamaa. "Meil on õiged turupositsioonid, et rahuldada kasvavat globaalset nõudlust usaldusväärse ja efektiivse toodangu järele," lausus Henriksson. "Tellimuste maht on kasvanud märkimisväärselt, mis on võimaldanud saavutada häid majandustulemusi."

Eestis kuuluvad ABB suuremate klientide hulka Põhivõrk, Eesti Põlevkivi, Kunda Nordic Tsement, SLO ning Elektroskandia.

Osale arutelus

  • Mariliis Pinn

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara