Autor: Agnes Ojala • 4. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eni/Enel müüb osa Jukose varadest edasi Gazpromile

Itaalia energiagigant Eni/Enel müüb Gazpromile edasi osa pankrotistunud Jukose varadest, mille ettevõte eilselt oksjonilt ostis.

Eni/Enel võitis eile pankrotistunud Jukose varade müügi teise oksjoni, saades endale mh 20% osaluse Vene võimude kontrollitava Gazpromi naftaharus Gazprom Neft ning gaasitootmisettevõtted ArcticGaz ja Irengoil, kirjutas Financial Times.

Vahetult pärast oksjoni tulemuste selgumist aga teatas Gazpromi asepresident Aleksander Medvedjev Vene meediale, et gaasihiid tahab Gazprom Nefti 20% osalust ja vähemalt 51% ArcticGazist ja Urengoilist ära osta.

Medvedjev kinnitas, et ettevõtete vahel on juba sõlmitud leping, mille kohaselt saab Gazprom Eni/Enelilt ostuoptsiooni 20% Gazprom Nefti osaluse ostmiseks. Tema sõnul kasutab Gazprom ostuvõimalust lähipäevil.

Asjadega tihemini seotud isikute sõnul ei soovinud Gazprom Jukose varasid otse enampakkumisel osta, kuna ettevõte kartis võimalikke järgnevaid kohtuasju.

Eni/Enel maksis varade eest kokku 5,82 miljardit dollarit ehk 68,2 miljardit krooni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077