23. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedu tahab luua Eesti Energiast suurema energiagigandi

Leedu tahab luua riigiosalusega ja eraettevõtetest koosneva energiaettevõtte, mis oleks suurem praegu Baltimaade suurimast energiaettevõttest Eesti Energiast.

Leedu riigi osalus ettevõttes oleks energiaettevõtte Lietuvos energija kaudu vähemalt 51%, ülejäänud kuuluks Leedu eraelektriettevõtetele RST ja VST.

Loodav energiagigant võtaks osa tuumaprojektist ja kannaks nime praeguse energiaettevõtte nime Lietuvos energija.

Täna võttis riiklik strateegilise planeerimise komitee vastu otsuse ettevõtte loomise kohta. Järgmisel nädalal läheb loodava ettevõtte plaan Läti valitsusse ja sealt edasi parlamenti, kus tehakse lõplik otsus energiagigandi loomise kohta.

Energiagigant kontrolliks tuumajaama projektis, kuhu on kaasatud eestlased, lätlased ja poolakad - kokku 34%. Leedu peaministri sõnul on ühisettevõttel rohkem raha kui ettevõtetel eraldi, mida Ignalina tuumajaamaprojekti investeerida.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077