Konflikt Ignalina ümber süveneb

Leedu ja Poola sõlmisid läinud reedel
leppe, millega veerand uuest tuumajamast lubati ühepoolselt poolakaile, kirjutas
Postimees.

Leedu peaminister Gediminas Kirkilas märkis eile, et projektipartnerid mõistavad Leedu soovi saada Ignalina tuumajaamas suurim osalus ja Leedu on saanud teised Balti riigid ja Poola selles osas nõusse.

«Esialgu jääme oma arvamuse juurde. Poola ja teised riigid tunduvad seda aktsepteerivat. Seega 34 protsenti osalusest kuulub Leedule ja 22 protsenti igale teisele riigile. Meie nõue on mõistlik ja mulle tundub, et projektipartnerid on enam-vähem nõus,» ütles Kirkilas eile.

Kuigi seni olid Baltimaade energiakompaniid väitnud, et arutelu jätkub poolakate kaasamise võimalikkuse üle, kinnitas eile Poola energiafirma PSE oma osanikuõigusi. «PSE sai projekti täieõiguslikuks partneriks reedel,» ütles PSE juht Jacek Socha Poola uudisteagentuurile PAP.

Lähinädalatel võtab Leedu seim vastu seaduse, mis määrab uue tuumajaama rajamise tingimused ja tingimused investoreile.

Eesti Energia kinnitas eile samas, et ametlikult nad neljandat partnerit projektis ei tunnista.

«Leedu tuumajaama projektis on Eesti Energia, Lietuvos Energija ja Latvenergo leppinud kokku võrdsed osalused,» kinnitas Eesti Energia pressiesindaja Helen Sabrak. «Selle muutmine toimub kolme firma konsensuslikul otsusel ning täna (eile – toim) seda kindlasti tehtud pole.»

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara