Autor: Tiit Elner • 27. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Autohiiud loovad Indias tootmist

Renault ja Nissan rajavad koos India autotootjaga Mahindra Mahindra Madrasesse tehase tootmisvõimsusega 400 000 autot aastas, järgnedes mitmele teisele suurtootjale.

900 miljonit dollarit maksev tehas alustab tootmist 2009. aastal, India poole osalus on 50%, teatas BBC.

Madras on kujunenud India autotööstuse keskuseks, seal juba asuvad Fordi ja Hyundai tehased, oodata on BMWd. Renault ja Mahindra töötavad ka praegu Indias koos, tootes mudelit Logan.

Tööstureid tõmbavad Indiasse kiire majanduskasv ja madalad kulud, tõdes BBC. Aastaks 2010 oodatakse seal kahemiljonilist autotoodangut. Koos kohaliku ettevõttega tehast rajavad Nissan ja Renault on strateegilises partnerluses, omades ka osalusi üksteises. India suuruselt neljas autotootja Mahindra on seni rõhku pannud veokitele ja tarbesõidukitele ning soovib nüüd turuosa laiendada sõiduautode osas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077