Savisaare: mul ei ole tuumaenergeetilist kiindumust

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar
Savisaar leiab, et roheliste eestkõnelaja Marek Strandberg pöördumine ei ole
saadetud täpsel aadressil selgitades, et tal ei ole tuumaenergeetilist
kiindumust.

“Esiteks juhin tähelepanu, et praeguses Ignalina tuumajaama projektis on esitanud seisukohti küll erinevad poliitikud, kuid otsust ei ole tehtud isegi asukohamaas Leedus. Seda soovitakse Vilniuses teha vastava seaduse vastuvõtmise kaudu käesoleval kevad-suvel. Mis puudutab Eestit, siis olen jätkuvalt seisukohal, et tuumajaama projektis osalemise küsimus tuleb otsustada rahvahääletusega.

Rohelised väidavad, et nagu oleksin mina salastanud tuumajaama tasuvuse uuringu. Sellest “faktist” lugesin esimest korda roheliste pöördumisest. Ei Eesti Energia ega rohelised ei ole minu poole selle küsimusega pöördunud ning mina ei ole käskinud ka kellelgi vait olla ega materjale kalevi alla panna.

Veelgi enam, olen uuringus olevast teabest ka ise huvitatud ja mulle meeldiks kui Eesti Energia käituks korrektselt seda ministeeriumiga jagades. Seni on eelistatud nendes küsimustes ajada asju pigem otse Stenbocki maja kui majandus- ja kommunikatsiooniministriga.

Olen rohelistele tänulik, et minu tähelepanu nendele teemadele juhtisite ja annan Eesti Energiale edasi soovi, et vastav info avalikustataks. Peale selle sooviksin teada, millel tugineb Rainer Nõlvaku Delfis avaldatud väide: “Eesti Energia seisukoht on vankumatu – majandusminister käsib vait olla.”

Kui pean õigeks rahvahääletusel otsustamist, on loomulik, et inimestel oleks ülevaade erinevatest seisukohtadest ja argumentidest. Seda kõigi energialiikide, nii tuuma- kui ka tuuleenergia osas,” vahendas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium Savisaare sõnu.

Osale arutelus

  • Mariliis Pinn

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara