Autor: Mariliis Pinn • 16. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Okk: Ignalinasse kaks tuumareaktorit

Poola kaasamine tuumajaama ehitamisse Ignalinas tähendab seda, et ühe reaktori võimsusest võib väheks jääda ja kaaluda tuleb koguni kahe uue tuumareaktori ehitamist Leedusse, tõdes Gunnar Okk intervjuus Postimehele.

Kuigi Balti riigid leppisid kokku, et ehitavad Ignalinasse tuumajaama kolmekesi, tegi Leedu võtta osanikuks ka Poola, juhtus see Okki sõnul, mida energeetikas tihti juhtub. "Alustatakse spetsialistide tasemelt, aga edasi võtavad poliitikud asja üle. Energeetika on valdkond, mis otseselt puudutab väga paljusid inimesi," lisas ta.

Eesti Energia endise juhi sõnul jääb Poola lisandumisel teiste osa märksa väiksemaks ja tekib uuesti küsimus, kui suur uus tuumajaam siis Ignalinasse ikkagi teha? "Seni on räägitud ühest reaktorist maksumusega 3-4 miljardit eurot, aga Poola lisandumise korral jääb ühest reaktorist väheks. Ilmselt tuleks teha kaks reaktorit," selgitas ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077