7. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu linn kempleb kütusefirmaga

Kütuse hulgimüügifirma Jetoil pani juba aastaid tagasi Tartus paika kummalised tankuritega varustatud diislikütusemahutid, tänavu avastasid linnaametnikud, et selline äri on ebaseaduslik. Algas kemplemine.

Jetoil ja Tartu linn kemplevad halduskohtus eelkõige selle üle, kas mahuti on ehitis või teisaldatav asjandus, kirjutas Tartu Postimees. Linn leiab, et kraanaga paika tõstetavad ligi 10-kuupmeetrised diislikütusemahutid on ehitised, millel peavad olema kõik kooskõlastused alates projekteerimistingimustest ja lõpetades ehitusloaga.

Kevadel tegi linnavalitsus Jetoilile ettekirjutuse, käskides väidetavalt ebaseaduslike Sepa 24a ja Ravila 57 asuvate tanklate tegevus kohe peatada. Jetoil vaidlustas ettekirjutuse halduskohtus, linn täiendas seepeale ettekirjutust ning Jetoil vaidlustas sellegi. Praegu on ettekirjutuse täitmine peatatud.

Sepa tänavast on Jetoil vahepeal tankuriga mahuti ära viinud, Ravila tänavas seisab see aga praegugi.

Tanklatel pole linna ehituse ja arhitektuuri osakonna juristi Urve Piuse sõnul ka päästeameti kooskõlastust, ehkki kütus on eriti suure ohu allikas. Linnavalitsuse üks peamisi argumente ehitusloa nõudmisel on see, et Jetoili tankla on ühendatud vooluvõrguga.

Jetoili juhatuse liige Lembit Eespäev ütleb aga, et kütusepunktid on teisaldatavad mahutid, mitte ehitised.

Eespäev kinnitas, et mahutid on läbinud kõikvõimalikud kontrollid ning on seega ohutud keskkonnale ja inimestele. «Neis võib hoiustada ainult diislikütust,» lausus ta ja lisas, et sellist mahutit ei ole vaja ka eraldi päästeametis kooskõlastada.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077