Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 20. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rait Hiiepuu asub juhtima Stora Enso Balti üksust

Stora Enso Metsa juhataja Rait Hiiepuu asub alates uuest aastast juhtima Stora Enso Baltimaade puiduvarumisüksust Wood Supply Baltic, teatas firma.

Hiiepuu (47) töötab Stora Enso Metsa juhatajana 1999. aastast. Aastatel 1995-1999 juhtis ta Stora Forestry Balti OÜ-d. Enne seda on ta töötanud erinevates puidu- ja mööblitööstus-ettevõtetes Eestis: ASi Tarmel tsehhijuhatajana, ASi Valga Mööbel peainseneri ja tootmisdirektorina ning ASi Marlekor peadirektorina. Hiiepuu on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikoolis (TPI) puidutöötlemise tehnoloogia eriala. 2000. aastal alustas ta magistriõpinguid Tartu Ülikoolis.

Kommenteerides enda nimetamist vanem asepresidendiks Stora Enso puiduvarumise divisjonis, ütleb Hiiepuu, et näeb organisatsiooni ees peamiste eesmärkidena metsavarumise operatsioonide efektiivsusnäitajate parandamist ja metsatöö tihedamat sidustamist saetööstuse kui kliendi vajadustega.

Stora Enso Wood Supply Baltic on maailma ühe suurima puidutööstuskontserni Stora Enso Oyj Baltimaade puiduvarumisüksus, mis tegutseb Eestis, Lätis, Leedus ja Valgevenes ning mille peakontor asub Tallinnas.

Wood Supply Baltic varustab palgiga Stora Enso Timberi Baltimaades asuvaid saeveskeid ning tarnib paberipuitu ja puiduhaket kontserni Rootsi ning Soome paberitehastele. Wood Supply Baltic 2005. aasta puiduvarumismaht oli 4,8 miljonit m3. Puiduvarumisega tegeleb 260 inimest.

Stora Enso Mets on Eesti puiduturul tegutsenud alates 1993. aastast. Ettevõtte põhitegevusala on kasvava metsa ja metsamaterjali ost ning metsamajanduslike tööde teostamine. Kolmes osakonnas, 12 metsakontoris ja peakontoris töötab kokku 150 inimest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077