Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 7. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seni kalleim krunt Tartu Ravila tööstuspargis maksab 11 mln krooni

Tartu Linnavalitsus müüb eelläbirääkimistega pakkumise korras ettevõtjatele neli esimest Ravila tööstuspargi krunti hinnaga 400 krooni ruutmeetri eest, teatas Tartu linnavalitsus.

Neljale krundile on võimalik pakkumisi esitada 15. detsembrini. Müüdavate kruntide suurus on 12 000 m² kuni 27 000 m², kõigi kruntide sihtotstarve on tootmishoonete maa. Kruntide alghinnale 400 kr/m² lisandub käibemaks.

Kõigil kruntidel on olemas vesi ja kanalisatsioon ning võimalus liituda elektri- ja soojavõrku. Kõik vajalik infrastruktuur ja kommunikatsioonid peaksid tööstuspargis valmis saama tuleva aasta 1. novembriks.

Linnavalitsus määras kinnistute võõrandamisel ka lisatingimused, millest kolm olulisimat on lisandväärtuse loomine, ekspordi osatähtsus müügitulust ja uute töökohtade loomine. "Kokku peaks Ravila tööstuspark looma ligi 800 uut töökohta," kinnitas Tartu abilinnapea Karin Jaanson.

Enampakkumisel saavad osaleda Eesti äriregistrisse kantud ettevõtted, pakkuja tegutsemisala peab olema tootmine ning pakkujal peab olema vähemalt kolmeaastane ettevõtluskogemus. Eelläbirääkimistega pakkumise osavõtutasu suurus on 10 000 krooni ja tagatisraha suurus 500 000 krooni iga kinnistu kohta.

Pakkumised avatakse 15. detsembril kell 14.15. Jaanson sõnas, et siiani linnavalitsusse tulnud päringutest võib järeldada, et huvi kruntide vastu on suur. Ravila tööstusparki tuleb kokku kümme tootmiskrunti, kruntide tulevased omanikud on kohustatud need hoonestama ja tootmist alustama hiljemalt 1. novembril 2010.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077