Autor: Tööstusuudised.ee • 3. juuli 2024

Ostu ja hankejuhtimise nelja valupunkti lahendamine annab kulude kokkuhoiu!

Õige analüüsi- ja kategoriseerimismeetodite valik aitab paremini mõista ja juhtida ettevõtte ettevõtte kulustruktuure ning optimeerida varude haldamist. Sel aastal toimuvad esmakordselt ostu- ja hankejuhtimise praktikumid, mis keskenduvad 4 peamisele valupunktile, mille lahendamine tagab kulude kokkuhoiu ning ostu- ja hanketöö tõhustamise.
Praktikume viivad läbi Team SUCHA koolitajad ja tarneahela entusiastid Kerttily Golubeva ja Hannes Laser.
Foto: Tööstusuudised.ee

Tarnijate ja varude juhtimise keerukus

Ostu- ja hankejuhtide peamine murekoht on tarnijate ja varude juhtimise keerukus. Tihti puututakse kokku probleemidega, mis on seotud tarnijate usaldusväärsuse ja varude optimeerimisega. Tarnijate valik on keeruline protsess, mis nõuab põhjalikku taustakontrolli ja pidevat järelevalvet. Lisaks tuleb arvestada tarnehäirete ja varude puudusega, mis võivad mõjutada kogu tootmisahelat.

27. augustil toimuval " Tarnijate ja varude juhtimise " praktikumil käsitletakse tõhusaid strateegiaid tarnijate valikul ja nende juhtimisel. Tutvustatakse viise, kuidas luua tugevaid ja usaldusväärseid tarnijate suhteid, ning kuidas optimeerida varude haldamist, et tagada tarneahela sujuv toimimine. Ühtlasi selgitatakse, kuidas ennetada ja hallata tarnehäireid, et vältida tootmise seisakuid.

Puudulikud tööriistad varude juhtimiseks

Varude juhtimise tööriistade puudumine või nende ebaefektiivne kasutamine võib tõsiselt kahjustada ettevõtte operatiivset võimekust. Paljud ostu- ja hankejuhid seisavad silmitsi väljakutsega valida õigeid süsteeme ja tehnoloogiaid, mis aitaksid optimeerida varude haldamist. Valede tööriistade kasutamine võib viia üleliigsete kuludeni ja vähendada varude kättesaadavust.

12. septembri praktikum " Tööriistad varude juhtimiseks“ annab põhjaliku ülevaate kaasaegsetest varude juhtimise tööriistadest ja tehnoloogiatest. Tutvustatakse, kuidas valida ja rakendada juhtivaid varude haldamise süsteeme ja tarkvaralahendusi, mis võimaldavad reaalajas andmete põhjal teha täpseid otsuseid. Analüütika ja automatiseerimise kasutamine aitab vähendada üleliigseid varusid ja suurendada operatiivset tõhusust.

Kulude juhtimise väljakutsed

Varude üleliigsed kulud ja ebatõhusad hanketavad võivad viia ettevõtte finantsilise surve alla. Eriti keeruline on see siis, kui puuduvad selged kulude analüüsimise ja jälgimise meetodid.

16. oktoobril toimuv praktikum " Kulud varude juhtimises " keskendub kulude optimeerimisele ja efektiivsete strateegiate rakendamisele. Selgitatakse, kuidas analüüsida ja jälgida varude kulusid, tuvastada raiskamise allikaid ja rakendada kuluefektiivseid meetmeid. Samuti räägitakse eelarvete koostamisest ja juhtimisest, mis aitavad saavutada märkimisväärseid kokkuhoide, hoides samal ajal kõrget teenindustaset.

Ostu- ja hanketöö tulemuste mõõtmise raskused

Sageli puuduvad selged ja praktilised meetodid, kuidas jälgida ostu- ja hanketegevuse tõhusust ning tulemuslikkust. Ilma mõõdetavate eesmärkideta on raske hinnata, kas tehtud töö on olnud edukas.

13. novembril toimuv praktikum " Ostu- ja hanketöö hindamine ning tulemuste mõõtmine " annab vajalikud tööriistad ja teadmised, et seada selgeid eesmärke ja jälgida nende täitmist. Õpid, kuidas kasutada olulisi tulemusnäitajaid (KPI-sid), et hinnata oma töö efektiivsust ja rakendada pideva täiustamise meetodeid. Läbipaistvus ja aruandekohustus on võtmed, mis aitavad saavutada jätkusuutlikku arengut ja konkurentsieelist.

Praktikume viivad läbi Kerttily Golubeva ja Hannes Laaser ehk Team SUCHA. Team SUCHA taga on tarneahela pikaajalised entusiastid, kes on mentorid, koolitajad, konsultandid, aga oma põhiolemuselt praktikud. Töös kasutatakse metoodilist lähenemisviisi, mida tuuakse praktikatesse läbi diskussioonide, eesmärgiga luua uusi võimalusi.

Iga praktikumi hind eraldiseisvalt on 199 € (242,78 € km -ga). Kui soovid osaleda kogu programmis, saad registreerida end kõigile neljale praktikumile soodushinnaga 699 € (852,78 € km-ga). Vaata rohkem infot SIIT!

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077