Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus • 14. jaanuar 2021

Miks paigutada oma raha PVC-hallide tootmisse?

Küsimustele vastab Jaanus Laane, FinEst-Hall Factory juht.
Autor: Finest-Hall Baltic OÜ
Rae vallas valmib Eesti suurima PVC-hallide müüja ja paigaldaja FinEst-Halli uus tehas. Ettevõte kavatseb laieneda Skandinaavias ja Venemaal ning kasvatada käibe 10 miljoni euroni. Investorid saavad Fundwise’i platvormi kaudu paigutada raha ettevõtte laienemisse, üle 200 000 euro on juba paigutatud.

Millega tegeleb FinEst-Hall?

Tegeleme PVC-hallide tootmise, müügi ja ülespanekuga üle 10 aasta. PVC-halle kasutatakse seal, kus on vaja lao-, tootmis-, või hoolduspinda, vilja- või graanulite hoidlat väiksemate kuludega niiöelda katuse alla saada. Kümne aastaga oleme püsti pannud enam kui 200 000 m2 PVC-halle, pooled neist jäävad Eestisse, pooled eksporditakse. Meie tootmine asub täna Raplamaal Pahklas, kus on ametis kokku 30 inimest.

Mismoodi näeb välja üks PVC-hall?

Möödunud suvel panime hallid Eestis üles Baltic Agrole
Autor: Finest-Hall Baltic OÜ

Tsingitud terasprofiilidest karkass on kaetud ilmastikukindla PVC kattega. See on tule- ja ultraviolettkiirguse kindel ning peab vastu aastakümneid. Hallide pindala on olenevalt kliendi vajadusest tavaliselt 150-6000 m2

Kes on teie kliendid ja kus nad tegutsevad?

Möödunud suvel panime hallid Eestis üles Baltic Agrole, meie klientide seas on PK Terminal, Silva-Agro, Tahe Kayaks, Tapa Mill. Palju halle läheb Soome, kus meil on oma esindus. Hiljuti panime virtuaalselt interneti vahendusel üles puidufirma PVC-halli Venemaal.

Kavatsete laieneda, ehitate uue tehase?

Jah, tahame müüki Skandinaavias ja Venemaal kasvatada ja ehitame Tallinna Ringtee äärde Rae valda uue tehase. Toome kogu tootmise kevadeks 5500 m2 tehasesse, kus kiirendame uute seadmetega tootmist ja kasvatame mahtusid. Käibe kasvuks 10 miljonini vajame konkurentsieeliseid, nendeks on mõistlik müügihind ning kiire tarne.

Millised uued seadmed on kavas osta?

Suurima osakaaluga on investeering 1,2 miljonit maksvasse Itaalia päritolu torulaserisse, mis kiirendab senist käsitööd kümme korda. Lisaks ostame metallkonstruktsioonide värviliini. Kokku investeerime kolme aasta jooksul seadmetesse 2,84 miljonit eurot ja vähendame sel moel tööjõumahukaid protsesse ning toote omahinda. Samuti pöörame palju tähelepanu tootmise automatiseerimisele ja digitaliseerimisele.

Kuidas ma saan FinEst-Hall Factorysse investeerida?

Meie tehase laiendamisse saab seadmete ostuks investeerida ühisrahastusplatvormi Fundwise https://fundwise.me/et/pitch/finest-hall_factory kaudu kokku kuni 400 000 eurot. Kaasatud kapital paigutatakse uutesse seadmetesse. Miinimuminvesteering on 250 eurot.

Millal investor tulu saab?

FinEst-Hall Factory pakub võimalust saada osa dividenditulust ning osaluse väärtuse kasvust ajas. Kahe aasta jooksul investeerime tootmisse ning teenitud kasum refinantseeritakse. Esimesed dividendide väljamaksed teeme 2023. aastal eelneva aasta eest. Dividendideks makstakse esimesel aastal 30 protsenti maksude-eelsest kasumist. Näeme investorite jaoks ka väljumise võimalust Igniumi digibörsi ja hiljem First Northi kaudu.

Aga miks ikkagi paigutada raha tööstusesse?

Mõistan tööstusjuhina, miks on investorite seas populaarsed start-upid, kuid soovitan hajutada portfelle, mõeldes kasvavale tööstusele. FinEst-Halli müügitulu oli 2019. aastal 4,6 miljonit eurot ja see kasvas 2018. aastaga võrreldes 77%.

Tutvu FinEst-Halli investeerimisvõimalusega Fundwise’i veebis.

https://fundwise.me/et/pitch/finest-hall_factory

Vaata FinEst-Halli üles pandud PVC-halle lähemalt galeriist.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077