Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 7. oktoober 2019

Ettevõtte efektiivsuse tõstmise võti võib peituda transportööride kasutamises

Transportöörid ehk konveierid on igas tööstuses ja tootmises erinevate protsesside automatiseerimisel asendamatud. Lisaks parandavad transportöörid tööergonoomikat ja üldist töökeskkonda ning annavad võimaluse inimeste rakendamiseks lisaväärtust loovamate ülesannete tarvis. Lähemalt räägib Tech Systems OÜ müügijuht Raido Siirmets.
Tech Systemsi insenerid mõtlevad aktiivselt kaasa klientide soovidele, et leida nende vajadustest lähtuvaid lahendusi.
Foto: Tech Systems OÜ

Transportöörid on mõeldud materjalide ja toodete liigutamiseks, parandades tootmise logistikat ning efektiivsust. Lisaks aitavad transportöörid vajadusel säästa põrandapinda, kui need paigaldada erinevatele tasapindadele või koguni lae alla.

Tech Systems on valmistanud transportööre väga erinevates gabariitides, mõnekümnest sentimeetrist kuni kaheksateist meetrini, mis koosnes kahest üheksameetrisest moodulist. Transportöörid valmistatakse eritellimustööna vastavalt kliendi tegelikele vajadustele.

Tech Systems kasutab transportööride valmistamisel võimalikult palju Euroopa juhtiva tööstusliku alumiiniumprofiili tootja Norcani profiile. Norcanil on väga lai valik erinevate transportööride lahendusi, mida saab valida kataloogist, tuleb vaid teada soovitud transportööri laiust ja transporditavate toodete mõõte ning kaalu.

Tech Systems pakub nn „võtmed kätte“ lahendust, mis sisaldab lisaks transportöörile ka selle juhtimist ning vajadusel olemasolevate seadmetega ühildamist. Ettevõtte insenerid mõtlevad aktiivselt kaasa klientide soovidele leidmaks nende vajadustest lähtuvaid lahendusi. Transportööride nomenklatuur võib olla väga lai: linttransportöörid, rullteed, plastketttransportöörid, rullpuksketttransportöörid, metallketttransportöörid, rihmtransportöörid (ümarrihm, kiilrihm, hammasrihm).

Tech Systems OÜ projekteerib, koostab, automatiseerib transportöörid otsast lõpuni ise, omades enda tiimis selleks projekteerijaid ning automaatikuid – see aitab protsessi märgatavalt efektiivsemalt juhtida. Mõõtude osas pole Tech Systemsi meeskond endale piiranguid seadnud ning seni pole veel jäänud ükski päring rahuldamata, sest nagu öeldud, võib neid üksteise järele kokku liita mitu.

Võrreldamatuid asju ei saa omavahel võrrelda

Sageli moodustavad transportöörid tootmisseadme efektiivse toimimise lahutamatu osa, mida valmisseadmete müüjad ei pruugi oma seadmele juurde pakkuda. Näiteks võib tuua seadmete sisend- või väljundtransportööride pikendamine või jäägikonveierid, mida tihti valmisseadet ostes ei ole valmistaja poolt ette nähtud. Ilma lisa transportöörideta pudenevad tooted või tekkivad jäägid lihtsalt sama seadme juures olevasse kasti või halvemal juhul põrandale. Tootmises on omajagu kohti, kus erinevate seadmete omavahel sobitamiseks võib vaja minna puhverala, mida on väga lihtne ja nutikas lahendada transportööriga. Samuti on transportöörid parimaks lahenduseks kui toodet on vaja pikkisööta või ristisööta järgmisesse etappi.

Äärmiselt oluline on transportööride töökindlus ning seetõttu tuleb automatiseerimist planeerivatel tootmis- ja tööstusettevõtetel vaadata saadud pakkumusi eriti hoolega. Ainult tarneaeg ja hind ei saa olla määratavad. Võrrelda tuleb kindlasti lahenduste komplektsust. Sageli laskutakse tehnilistele nüanssidele tähelepanu pööramata hinnakauplemisse, mõistmata, et võrreldamatuid asju ei saa omavahel võrrelda ning investeerimiskulu tuleb vaadelda koos ekspluatatsioonikuludega.

Tech Systems OÜ projekteerib, koostab, automatiseerib transportöörid otsast lõpuni ise
Foto: Tech Systems OÜ

Projekti keerukusest sõltuvalt võtab transportööri projekteerimine, detailide tellimine, tarne ning valmis ehitamine vähemalt neli nädalat, mis on tänasel tööstusmaastikul täiesti aktsepteeritav aeg. Täpset aega on raske öelda, sest enamasti valmistame konveiereid spetsiaalselt kliendi vajadustest lähtuvalt ja prototüüpide ning erilahenduste juures võib ikka ette tulla üllatusi, näiteks tarnete hilinemisi Tech Systemsist sõltumatutest asjaoludest. Kiiremini läheb muidugi nii-öelda kataloogitoodetega.

Oma osa võtab ka projekteerimine. Tech Systemsi kogemustega spetsialistid oskavad küsida kliendilt õigeid küsimusi ning pakkuda võimalusi, millest kliendil täna veel võib-olla aimugi pole. Ettevõte ei valmista masstooteid, vaid töötab välja täpselt kliendi vajadustele ja soovidele vastavaid rätsepalahendusi, mis aitavad tõsta töö kiirust ja klientide efektiivsust.

Tech Systems OÜ meeskond omab alumiiniumprofiilide alal kogemusi enam kui 15 aastat. Ettevõtte insenerid suudavad tootmises ette tulevatele ebaefektiivsetele olukordadele alati toimiva lahenduse leida ja seeläbi efektiivsust tõsta.

Loe lähemalt techsystems.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077