7. juuni 2019

Kuum teema - majandustarkvara 2019. aasta väljavaated

Ettevõtte ressursside planeerimise (Enterprise Resource Planning – ERP) turu kasvumäär on 6,9% ning prognoosid näitavad, et ERP tarkvara populaarsuse kasv ei pruugi 2019. aastal aeglustuda.

Reutersi andmetel kosub üleilmne ERP tarkvara turg 2022. aastaks 43 miljardi euro võrra. Mis seda kasvu aga soodustab? Kus on kasv kõige suurem ehk millised valdkonnad on kasutajatele kõige tulusamad? Digitaliseerimisettevõte Columbus on oma kodulehel uurinud neid suundumusi lähemalt.

1. Automatiseerimine ja integreerimine

Me kõik oleme kuulnud asjade internetist ehk värkvõrgust, suurandmetest ja analüütikast ning sellest, kuidas need meie tööd mõjutavad. Internetilehekülg Business Insider ennustab, et 2020. aastaks on Maale paigaldatud 24 miljardit värkvõrguseadet.

2020. aasta on kiiresti lähenemas ning seega usun, et 2019. aastal toimuvad suured muutused selles, kuidas me tehnoloogia abil töötame.

Tehastes kasutatavad masinad muutuvad üha automaatsemaks kogu tootmissektori piires. Miks investeerivad tootjad üha enam automatiseerimisse? Selleks et vähendada tööjõukulusid ja suurendada tootmisvõimsust.

Järgmine loomulik samm on võtta nende masinate andmed, et pakkuda reaalajas automatiseeritud teavet, mis aitab tootjatel teha faktide põhjal kiireid äriotsuseid.

See automaatne ja integreeritud teabevoog parandab märkimisväärselt töö kvaliteeti ning aitab kulusid vähendada, hoides sealjuures manuaalse sekkumise minimaalsel tasemel, eriti andmete kogumise ajal.

Plaanite oma ettevõttes mõne uuendusega kaasa minna? Veenduge, et see sobiks teile.

2. Mobiilsus ja paindlikkus

Tööjõu liikuvus ja paindlikkus on paljude jaoks juba igapäevane nähtus.

Töötajatele on üha olulisem igal ajal tähtsaimatele ärilahendustele ligi pääseda.

Keegi ei taha enam olla laua taha aheldatud ning tegelikult pole selleks ka mingit vajadust. Mobiilsed lahendused töötavad kõikide levinumate operatsioonisüsteemidega ja võimaldavad töötajatel nutitelefonide või tahvelarvutite abil süsteemidesse sisse logida.

Kui sellele lisada veel tõhusad kaasaskantavad skannerid ja vöötkoodilugejad, siis on ilmselge, miks te ei pea enam laua taga istuma.

Teie töötajate elustiil on üha digitaalsem ning mobiililahenduste kasutuselevõtt annab neile võimaluse töötada nii, nagu nad tahavad, ja siis, kui vaja. Lõppude lõpuks on õnnelikud töötajad tootlikumad.

3. Läbipaistvus ja kestlikkus

Tööjõu ja klientidega seotud muudatused toovad kaasa uusi katsumusi, millele saab vastu seista üksnes areneva ERP lahenduse abil.

Tänapäeval tahavad kliendid teha oste ööpäev ringi ning uurida ja tellida igal ajal kõike, mida hing soovib.

Läbipaistvus on vajalik nii ostuprotsessi ja tarnetsükli vaatepunktist kui ka selleks, et hoida klient kogu aeg asjadega kursis.

Ettevõtetevahelised ja tootjalt tarbijale suunatud täielikult integreeritud e-kaubanduse lahendused annavad tarnijatele soovitud konkurentsieelise, mis aitab ületada klientide ootusi ja leida püsikliente.

Aegumatute lahenduste kasutuselevõtuga on kallite, pikaldaste, riskantsete ajakohastamisprotsesside aeg mööda saamas.

ERP lahenduste kestlikkus on muutumas üha olulisemaks arutlusteemaks. Aegumatud lahendused tagavad, et teie süsteem on alati töökorras, ajakohastatud ja korralikult turvatud, andes teile soovitud konkurentsieelise.

Oled alustav ettevõte, kes otsib sobivat standardsest pilvetarkvara või suurkorporatsioon, kes vajab keerukat rätseplahendust, kui majandustarkvara teema on ka Sinu ettevõtte laual, siis tutvu võimalustega Columbus Eesti kodulehel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077