1. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti mehed madistasid Saksamaal

17. septembril toimus Saksamaal, kaunis Aschaffenburgi linnas, üks pingeline, kuid lõbus võistlus nimega Stapler Cup 2015. Suurüritus tõi linnakese lossiväljakule kokku palju huvilisi ning 19 meeskonda võitles visalt, et tuua just oma maale tõstukijuhtide meistritiitel.

Maailma ühe hinnatuima tõstukitootja Linde Material Handling GmbH korraldatav Stapler Cup  on tõstukijuhtide rahvusvaheline meistrivõistlus. Üritus on nii populaarne, et osalejate hulgas olid ka USA, Hiina ja Venemaa, rääkimata väiksematest maadest. Korraldajate sõnul ei pääse võistlusele kõik soovijad vaid ainult parimad. Parimad tõstukijuhid on tähelepanelikud, kiire mõtlemise, hea tehnilise taibu ning korraliku koolitusega. Loomulikult tekib tõeline professionaalsus alles ajaga. Belgia tiim nimetas oma 8-aastase tõstukijuhi staažiga liiget seetõttu alles juunioriks.  

Linde tõstukite ametlik esindaja Eestis, OÜ Willenbrock Baltic juht Vilmar Neeme ütles, et saatis võistlusele ühe oma suurkliendi HKScan Estonia ASi. Sellel ettevõttel on pikaajalise kogemusega tõeliselt professionaalsed tõstukijuhid.  Eestit esindasid vapralt Tiit Kiisel, Arvin Haasma ja Vladimir Bolonenkov.

Võistluspäev kujunes kõigile osavõtjatele parajaks katsumuseks ning pealtvaatajatele tundusid ülesanded lausa ilmvõimatud olevat. Näiteks tuli aja peale kahveltõstuki kahvlitele kinnitatud mängutõstukitega tõsta ümber 4 cm pikkuseid minipudeleid. Soorituse edu sõltus vaid millimeetritest ja sekunditest. Võistluse keerukust näitas, et tiitlikaitsja Saksamaa pidi seekord leppima vaid kolmanda kohaga. Teisele kohale võitles end Tšiili ning esimesele Hispaania meeskond. Eesti jäi küll 17. kohale, kuid edestas siiski USAd ja Inglismaad.

Tagasihoidlik koht meie mehi ei heidutanud, vaid mõjus innustavalt. Nagu ütles oma kõnes ka korraldaja – tähtis pole mitte võita, vaid võistlust nautida!

Nauditavaks ja üllatuslikuks vahepalaks kujunes tõstukite ballett. Sõna otseses mõttes! Neli kahveltõstukit, juhituna nelja noore neiu poolt, liuglesid kauni muusika rütmis elegantselt mööda areeni. Hetkeks isegi ununes, et tegu on raskete tõstukitega.

Üritusel esitleti ka Linde uut automatiseeritud ehk iseliikuvat laomasinat, mille sujuv liikumine tekitas publikus vaimustust. Willenbrock Baltic OÜ juhi Vilmar Neeme sõnul on automatiseeritud laotehnika ja tõstukid mujal maailmas saamas üha enam tavapäraseks ning ilmselt on selline tendents tekkimas ka meil. ,,Eesti klient teab, et tark on soetada kvaliteetne, ökonoomne ja efektiivne tehnika. Linde tõstukite Saksa kvaliteet on aga legendaarne ja eestlane oskab seda hinnata. Lisaks meeldib teadjamatele, et Linde tõstukite konstruktsioon on arendatud koostöös Porschega," lisas Neeme.

Linde Material Handling GmbH korraldatav Stapler Cup oli kõigi osalejate arvates tõeliselt vahva ja veatult korraldatud üritus. See on hea näide, kuidas ettevõtte tõeliselt hoolib oma klientidest ning väärtustab neid jagades oma edu ka kliendi heaks töötava tõstukijuhiga.

 

Meie mehed enne võistlusmadinat. Vasakult: Arvin Haasma, Tiit Kiisel ja Vladimir Bolonenkov.

 

Põnevat võistlust jäädvustas www.staplercup.tv .

 

Eesti meeskond  võistlustules tõstukitega tennist mängimas.

 

Võistlus toimus Aschaffenburgi linna Lossiväljakul. Selle tarbeks oli rajatud ajutise asfaltkattega areen. Esiplaanil Eesti mees Arvin Haasma.

 

Minipudelite tõstmisel oli Eesti meeskond küll täpne, kuid jäi kogemuste puudumisel ajaga hätta.

Content Marketing (CM) ehk sisuturundus on moodne trend kogu maailmas, mille läbi ettevõtted tutvustavad oma parimaid kogemusi, tooteid ja teenuseid. CM artikkel lähtub alati artikli eest tasunud kliendi huvidest ning seal sisalduva info tõesuse eest vastutab klient.

Autor: Toostusuudised. ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077