Autorid: Hando Sinisalu, Ken Rohelaan • 14. detsember 2023

Ivar Dembovski: saeveskite tootmismahtu vähendavad toormele seatud piirangud

Eesti puidutöösturid peavad kodumaise toorme piiramisel otsima alternatiivi kaugemalt, mis omakorda on keskkonnale kahjulikum lahendus, märkis puidutööstuse Raitwood juhatuse esimees ja üks omanikest Ivar Dembovski.
Foto: Liis Treimann

Dembovski selgitas Äripäeva raadiole, et siinsed saetööstused vähendavad tootmismahtu, kuna olemasolevale toormele on seatud piirangud. See omakorda sunnib toorainet tooma kaugemalt, suurendades transpordiga keskkonna jalajälge. Mõju on ka maapiirkondade tööhõivele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077