Autor: Harro Puusild • 18. september 2023

Andri Haran: tööstuspoliitika vajab poliitiliste jõudude ülest kokkulepet

Septembri alguses jõudis valitsuse lauale kinnitamiseks tööstuspoliitika ehk kirja said sektori ootused ja võtmetegevused, mida Eesti tööstuse arenguks vaja teha on. Saates "Tööstusuudised eetris" lahkame teemat tööstuspoliitika eestvedaja ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi tööstusvaldkonna juhi Andri Haraniga.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi tööstusvaldkonna juht Andri Haran.
Foto: Raul Mee

Räägime sellest, kuidas sujus koostöö erialaliitudega, mille poolest erineb uus tööstuspoliitika varasemast versioonist ehk rohelisest raamatust ja tööstuspoliitikas sisalduvast seitsmest tegevussuunast. Juttu on ka järgmistest sammudest ehk rakenduskava loomisest ja vajalike osapoolte kaasamisest. Saadet juhib Harro Puusild.

„Tööstuspoliitikas oleks vaja poliitiliste jõudude ülest kokkulepet, kus seatakse eesmärgid, mida ei mõjuta erinevad valitsuste vahetused või valimised,“ rõhutas Haran ja lisas, et peame mõtlema, kuhu me majanduses jõuda tahame ja mis on need põhilised asjad, millest kinni hoiame ehk mida me ei muuda nii lihtsalt.

Saadet toetavad Radius Machining ja Hansavest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077