Autor: Toomas Kelt • 9. juuli 2024

Majandustulemused: Standardi langus ja tõus

Mööblitootja Standard AS teenis läinud aastal 3,78 miljoni eurose käibe juures 1,86 miljonit eurot tegevuskahjumit. 2022. aastal oli ettevõte käive 23,14 miljonit eurot (aastane langus 83,67%) ja tegevuskahjum 1,31 miljonit eurot.
Standardi tegevjuht Jonatan Karjus on ettevõtte tuleviku suhtes lootusrikas.
Foto: Johanna Adojaan

Nendest numbritest hoolimata võib aastat 2023. nimetada Standardi jaoks heaks aastaks. Ettevõtte aastaaruandes seisab: „2023. aasta oli Standardile murranguliste muudatuste aasta. Kevadel toimunud omanikuvahetusele (suuromanikuks sai 90% osalusega Green Estonia OÜ) järgnes alates maist ettevõtte taaskäivitamine. Suvega toodi ettevõttesse tagasi võtmetöötajad, taasalustati tootmist Kose üksuses ning alustati aktiivset müüki nii koduturul kui välisturgudel.“

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077