Autor: Harro Puusild • 1. märts 2022

Ülo Kivine: piimatoodete eksport enam Venemaast ei sõltu, aga üks mure on

Pikki aastaid ei ole probleemi eksportida Eesti piimatooteid ükskõik kuhu ehk tegelikult müügi mõttes on meie sõltuvus Venemaast olematu, aga üks probleem siiski on, ütleb piimatööstuse Nordic Milk juhatuse esimees Ülo Kivine.
Ülo Kivine
Foto: Liis Treimann

Nordic Milk OÜ juhatuse esimees Ülo Kivine märgib, et Ukraina eksporti ootab ees siiski negatiivne stsenaarium, sest Ukraina on suur maisikasvataja ja ees on kevad. "Minu teada 80–90 protsenti Hiina maisiimpordist tuleb Ukrainast. Aga ees on kevad ja peagi minnakse põllule. Mis puudutab teraviljasaadusi, siis vaadates neid kaadreid, võib vaid arvata, milline saagikus selle aasta sügisel Ukrainas ees ootab," sõnab Kivine.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077