Gerli Ramler • 9 august 2013

CM: Trendikaid metall-hooneid on lihtne püstitada ja demonteerida

Euroopa ehitussektoris on uueks trendiks kujunemas kiirelt ja lihtsalt valmivad madalate ekspluatatsioonikuludega valmiskonstruktsioonidest metallehitised.

Kõnealused ehitised on annavad oma soodsa hinna, vastupidavuse ja loodussäästlikkuse osas silmad ette paljudele senistele harjumispärastele ehituskonstruktsioonidele.www.pag.ee

„Metallhoonete  põhimõte on ehitise rajamine kiirelt ja lihtsalt, olenemata sellest, kas teile on vaja tootmis-, lao- , kaubandus - või mistahes muud ärihoonet. Hoone komplekteeritakse vastavalt kliendi vajadustele standardsetest koostisosadest ning monteeritakse objektil tehases ettevalmistatud  detailidest vaid kuue nädala jooksul,“ selgitab individuaallahendusega EcoBuild raamhallide ehitaja PAG OÜ juhataja Peep Aguraiuja.Hallid koosnevad külmvaltsitud raamkonstruktsioonist, katuse- ja seinapaneelidest – kõik, mis on vajalik lühikese tarneajaga hoone ehitamisel. Hoone pikkus, väravate asukohad ja akende asetus on tellija valida, ehitus toimub täisteenusena ehk „võtmed-kätte“-lahendusena.„EcoBuild metallehitised on ääretult kiire montaažiga teraskarkasshooneid – kes teine pakub kuue nädalaga suure lao- või tootmishoone valmimist? Kuna tegemist poltühendustega, siis on vajaduse korral lihtne ka hoone teisaldamine,“ räägib Aguraiuja.Ta lisab, et tänu oma ühtlasele struktuurile ja headele mehaanilistele omadustele on metall hoonete ehitusel üks hinnatumaid materjale, sest materjal on vastupidav ja ilmastikukindel, samuti märkimisväärselt soodsamate hooldus-, kütmis- ja jahutuskuludega kui kivi- või puithooned.„Metall võimaldab väga palju erinevaid lahendusi luua. Meie koostööpartner Lindab-Astron on Euroopa juhtiv  teraskonstruktsioonidest tööstus-, kaubandus-, lao-, logistika- ning spordihallide tootja, olles viimase 50 aasta jooksul püstitanud üle Euroopa rohkem kui 50 000 metallhoonet. Astronil on 300 volitatud esindajat frantsiisilepingu alusel, nende hulgas ka meie,“ tutvustab Aguraiuja ja lisab, et rahvusvaheline tarnevõrgustik tagab kliendile kauba õigeaegse kohaletoimetamise ja projekti kvaliteedistandardite range kontrolli.1990. aastal astutatud PAG OÜ põhitegevusalad on raamkonstruktsioonide konsultatsioonid, projekteerimine, tootmise korraldamine ja montaaž, projektijuhtimine ning ehitustööde peatöövõtt. Eesti erakapitalile kuuluv  PAG OÜ on Eesti Ehitusinseneride Liitu ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoja liige.Tutvu PAG OÜ referentside ja rahulolevate klientidega ettevõtte kodulehel 

 

 

Foto: PAG
Foto: PAG
Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Hedi Meigas
Hedi MeigasSündmusedTel: 5384 5159
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077