Autor: Kaspar Allik • 31. oktoober 2019

Harju Elekter lõpetas eduka kvartali

Võrreldes mullusega kerkis Harju Elektri kasum oluliselt.
Foto: Andras Kralla
Kontserni käive kerkis kolmandas kvartalis võrreldes mullusega 44% ning puhaskasumit teeniti aktsia kohta 0,08 eurot.

Müügitulu kerkis 42 miljoni euroni ning puhaskasumiks kujunes 1,36 miljonit eurot.

Ettevõtte näitajad on Harju Elektri juhatuse sõnul ootuspärased ning turuosa kasvatamine Põhjamaades on näidanud positiivset tulemust. „Leedu ja Rootsi tütarettevõtted kasvatasid müügikäibeid ning tootmisega tegelevad Soome tütarettevõtted suutsid energiavõrgu toodete müügi mõningast langust kompenseerida tööstussektori ja taastuvenergia projektide kasvuga,“ seisab aruandes.

Juhatuse sõnul on ettevõttes tehtud investeeringuid nii olemasolevate ettevõtete arengusse kui ka uutesse ettevõtetesse, kuid investeeringute kasumlikkuse suurendamine nõuab veel aega.

Aruandekuupäeva seisuga oli kontsernil kohustusi kokku 46,2 miljonit eurot, millest lühiajaline osa moodustas 80,4% (30.09.18: 85,5%). Lühiajalised kohustused kasvasid aastaga 11,0 miljoni euro võrra 37,2 miljoni euroni, sh. võlad tarnijatele ja muud võlad kokku 4,1 miljonit eurot 20,1 miljoni euroni ja võlakohustused 5,5 miljonit eurot 10,8 miljoni euroni.

Kontsern investeeris aruandeperioodil põhivarasse kokku 4,4 miljonit eurot, sealhulgas kinnisvarainvesteeringutesse 0,7 miljonit eurot, materiaalsesse põhivarasse 3,4 miljonit eurot ja immateriaalsesse põhivarasse 0,3 miljonit eurot. Valdav osa investeeringutest, 2,2 miljonit eurot, oli suunatud Leedu tütarettevõtte tootmishoone laiendusse.

9 kuu lõikes kerkis müügitulu 26% 112 miljoni euroni ning puhaskasum kahekordistus 2,38 miljoni euroni, mis teeb 0,13 eurot aktsia kohta.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077