Autor: Liina Laks • 14. august 2019

Saksamaal süveneb hirm majandussurutise ees

Teises kvartalis kahanes Saksa sisemajanduse kogutoodang 0,1%. Number on väike, kuid kolmandas kvartalis oodatakse veel kehvemat tulemust.

Saksamaa majandusminister Peter Altmaier ja Baieri peaminister Markus Söder kevadisel tööstusmessil. Saksamaa tööstusel ei läinud teises kvartalis kõige paremini.
Autor: Michaela Rehle

Kui esimeses kvartalis kasvas Saksamaa majandus 0,4%, siis teises kahanes 0,1%. Handelsblatt kirjutab, et kuna Saksamaa majandus sõltub suuresti ekspordist, kannatas Saksamaa eelkõige maailmaturul nõrgenenud nõudluse ning kaubandustülide tõttu. Miinuse tõigi eelkõige kahanenud eksport.

Nüüd kardetakse Saksamaal majanduslangust, mis definitsiooni järgi jõuab kätte siis, kui majandus kahaneb kaks kvartalit järjest. Handelsblatt kirjutabki, et praegu näitavad „peaaegu kõik indikaatorid“, et kolmas kvartal tuleb Saksamaa majandusele veel halvem kui teine kvartal. Viimane kord tabas Saksamaad kaks languskvartalit järjest 2012–2013 aastavahetusel.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077