Liina Laks • 17 aprill 2019
Jaga lugu:

Kannatus katkes: ABB vahetas juhti

Alates 2013. aastast ABBd juhtinud Ulrich Spiesshofer astus tagasi – ühe põhjusena tuuakse välja, et ajal kui ABB suurte konkurentide aktsiad rallisid, kaotas ettevõte börsil hoopis oma väärtust. Juhi kohusetäitjaks saab praegu Peter Voser.

Ulrich Spiesshofer  Foto: Reuters/Scanpix

Voser on mees, kes peab ellu viima võrguäri müügi Jaapani Hitatchile 11 miljardi dollari eest. ABB kavandab suuremat strateegiamuutust, millega soovitakse saada pigem tööstusautomaatika ettevõtteks, kirjutab Reuters.

Uudisteportaali andmetel on ABB aktsia alates hetkest, mil Spiesshofer 2013. aastal ettevõtte juhiks sai, enam kui 6% langenud, samal ajal kui tema suure rivaali, Saksamaa Siemensi väärtpaber ligi 20% tõusis.

Šveitsi leht Neue Zürcher Zeitung kirjutab, et Spiesshoferi tagasiastumise hetk on üllatuslik. Samas tekitas endine ettevõtete nõustaja ABBs pingeid ning probleem oli ka sellega, et viimasel ajal ei suutnud ta oma aktsionäridele meele järele olla.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Hedi Meigas
Hedi MeigasSündmusedTel: 5384 5159hedi.meigas@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077rain.jyristo@aripaev.ee