Autor: Liina Laks • 17. aprill 2019

Kannatus katkes: ABB vahetas juhti

Alates 2013. aastast ABBd juhtinud Ulrich Spiesshofer astus tagasi – ühe põhjusena tuuakse välja, et ajal kui ABB suurte konkurentide aktsiad rallisid, kaotas ettevõte börsil hoopis oma väärtust. Juhi kohusetäitjaks saab praegu Peter Voser.
Ulrich Spiesshofer
Foto: Reuters/Scanpix

Voser on mees, kes peab ellu viima võrguäri müügi Jaapani Hitatchile 11 miljardi dollari eest. ABB kavandab suuremat strateegiamuutust, millega soovitakse saada pigem tööstusautomaatika ettevõtteks, kirjutab Reuters.

Uudisteportaali andmetel on ABB aktsia alates hetkest, mil Spiesshofer 2013. aastal ettevõtte juhiks sai, enam kui 6% langenud, samal ajal kui tema suure rivaali, Saksamaa Siemensi väärtpaber ligi 20% tõusis.

Šveitsi leht Neue Zürcher Zeitung kirjutab, et Spiesshoferi tagasiastumise hetk on üllatuslik. Samas tekitas endine ettevõtete nõustaja ABBs pingeid ning probleem oli ka sellega, et viimasel ajal ei suutnud ta oma aktsionäridele meele järele olla.

Loe pikemalt Äripäevast.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077