Autor: Sirje Potisepp • 29. september 2022

Mullune aasta toiduainetööstuses – raske aeg, ent tubli eksport

2021. aastat oleks võinud nimetada kriisist väljumise aastaks, kuid paraku tänavuste sündmuste ja arengute valguses kõlaks see hetkel teatud mõttes naiivse jutumullina. Siiski on toiduainetööstused teinud väga tublit tööd kriisi ületamiseks, on suutnud teha suuri investeeringuid, laiendada eksporti, arendada sortimenti ning jätkata innovatsioonidega, analüüsib Toiduliidu juht Sirje Potisepp.
Toiduliidu juht Sirje Potisepp
Foto: Johanna Adojaan

Šokina maailma ja ka Eestit tabanud koroonaviiruse pandeemia ja pikaajaline ühiskonna sulgemine tõi toiduainetööstustele korraga rea tõsiseid väljakutseid: tarbijate käitumine muutus, turism kadus, HoReCa müügikanalid sulgusid, töötajad haigestusid ja pidasid pikki karantiine, toorainete ja materjalide saadavus rahvusvahelistel turgudel oli järsku piiratud, tarneajad pikenesid...

Toostusuudised.ee toetajad:
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077