3. august 2022

EVEA seisab „lööktööna“ toimuvate maksutõusude vastu

Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtete Assotsiatsiooni EVEA presidendi Ille Nakurt-Murumaa hinnangul ei lahenda töötuskindlustusmaksu tõstmine ei lahenda tervise- ja sotsiaalkindlustuse süsteemi defitsiidi probleemi. Inflatsiooni all kannatavad ettevõtted ja töötajad ei kannataks praegu maksutõusu välja.
Pildil juunis ametisse valitud EVEA president Ille Nakurt-Murumaa ja ametist lahkuv president Heiki Rits.
Foto: EVEA

EVEA aastatetagune ettepanek laiendada töötuskindlustuskaitset ka ettevõtte juhtorganite liikmetele ja FIEdele on poliitilise tahte ja ametlike sotsiaalpartnerite huvipuuduse tõttu pidurdunud või tegelikult sootuks laualt kadunud. See oleks märgatavalt laiendanud töötuskindlustussüsteemi maksjate ringi ja seega Töötukassa maksutulubaasi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077