Autor: Sirje Potisepp • 21. aprill 2022

Sirje Potisepp: kriisi ajal vajame toidu varustuskindlust

Praegune kriitiline geopoliitiline olukord toob kindlasti kaasa prioriteetide ja eesmärkide muutumise ning julgeoleku tagamine on hetkel prioriteet number üks, kirjutab toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.
Odavama ostukorvi eest võitlevad praegu mitmed kaubandusketid, mis toob kaasa jõulist hinna- ja ostupoliitikat, mis raskendab juba praegu läbirääkimisi Eesti tootjatega ning tulemuseks on mitmete Eestis toodetud toidukaupade kadumine lettidelt, hoiatab Sirje Potisepp.
Foto: Raul Mee

Strateegilist rolli mängib siinjuures toidutööstus koos põllumajandussektoriga, et tagada Euroopa ja loomulikult ka Eesti toiduga kindlustatus. Murekohti on palju: kui veel eile rääkisime toidu kättesaadavuse kontekstis peamiselt järsust hinnatõusust, siis täna on päevakorda lisandunud ka tarneraskused ja kogu toidutööstuse sektori konkurentsivõimekus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077