Autor: Angela Rannu; KPMG tehingute valdkonna nõustaja • 28. veebruar 2024

KPMG: energeetika põhiküsimus on puhtalt toodetud elektri salvestamine

Üha suurenev tuule- ja päikeseenergiast elektri tootmine vähendab oluliselt nõudluse ja toodangu vahet, kuid ainult keset päeva, hommikul ja õhtul jääb see vahe endiselt kõrgeks. Lahenduseks oleks salvestusvõimaluste rajamine, kuid kas meie investorid ja finantsasutused julgevad oma raha sellesse paigutada, küsib värskes Äripäeva infopanga energeetikasektori konkurentsiraportis KPMG tehingute valdkonna nõustaja Angela Rannu.
Muuga lähistele plaanib suuremat elektrienergia salvestussüsteemi pumphüdroelektrijaama näol rajada Energisalv.
Foto: Andras Kralla

Energeetika valdkonnas näeme aina enam kasvavat huvi erinevate salvestuslahenduste vastu, seda nii üksikindiviidi tasandil, kui ka tööstuslike turuosaliste hulgas. Ekstreemsemad ilmaolud, s.o. lumisemad talved ning tormisemad sügised on viinud ka eramajapidamised soetama energiasalvestust iseenda katkematu elektri tarbimiseks. Ka energiamüüjate seisukohast on oluline tagada tõrgeteta elektriühendus oma klientidele.

Äripäeva infopanga värske energeetikasektori konkurentsiraportiga saad tutvuda SIIN!

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077