Autor: Tõnu Mertsina • 5. juuni 2023

Nõrk nõudlus halvendab töötleva tööstuse väljavaateid

Eesti tööstuse tootmismaht on langenud juba aasta ning jõudnud tagasi 2018. aasta sügisesse, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina värskes majanduskommentaaris. Kõige suurema mõjuga on puidutööstuse tootmismahu vähenemine, mis aprillis oli aastataguse ajaga võrreldes langenud 24 protsenti.
Tõnu Mertsina
Foto: Swedbank

Eesti tööstuse, sealhulgas töötleva tööstuse, toodangumaht on languses alates möödunud aasta juunist ehk juba aasta aega. Aprillis toodangumahu langus süvenes – nii töötleva tööstuse kui kogu tööstussektori tootmismaht vähenesid aastases võrdluses ligi 15%.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077