Autor: Toomas Kelt • 18. mai 2023

Eesti puidutööstused jäävad toote omahinnaga Skandinaavia konkurentidele alla

Eesti puidutööstuste olukord on keeruline, tunnistavad ettevõtjad. Langev nõudlus maailmaturul on seadnud Eesti tootjad keerulisse olukorda – kõrge tooraine ja energia hind ei võimalda meie tooteid müüa selliste hindadega, nagu seda saavad teha Skandinaavia konkurendid.
Puidusektoris on investeerimiskliima arktiline, ütleb Pärnumaa puidutööstuse Ecobirch tegevjuht Gert Rahnel.
Foto: Mailiis Ollino

Ja kuigi puidutööstuste esimese kvartali koonkäive kasvas 14% 865 miljoni euroni, vähenes tootmismaht 23%. Ettevõtjad ennustavad ka tootmise kasumlikkuse langust. Tööstusuudised rääkis puidutööstuse olukorrast kahe tööstusjuhiga – saetööstuse Laesti juhatuse liikme Teigo Tamme ja kasest ning männist liimkilpide tootja Ecobirch tegevjuhi Gert Rahneliga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077